Betfair stavnica

20 € + 1000 € cashback na Betfair izmenjevalnici

Betfair stavnica

prednosti

  • Betfair ima močan konkurenčni položaj, kar pomeni, da igralci lahko stavijo med seboj in tudi pri stavnicah
  • Običajno ponujajo boljše cene kot drugje na trgu
  • Place bets at odds set by other bettors

slabosti

  • betfair izvaja premijske stroške, pri čemer če kdo v kariernih dobitkih osvoji 250.000 funtov ali več, se provizija betfairja dvigne s 5% na 60%

Betfair stavnica info

Stavnica Betfair stavnica
Naslov spletne strani www.betfair.com
Začelo je delovati 1999
Minimalni polog 10 €

STAVNICA TRENUTNO NE SPREJEMA SLOVENSKIH IGRALCEV ZATO PRIPOROČAMO NASLEDNJO STAVNICO ZA VAS

>> DOSTOP DO STAVNICE BET AT HOME 

 

Betfair je naredil revolucijo v svetu športnih stav in igralništva. Ne le, da je ena najbolje stoječih, če ne celo najboljša spletna borza, so tudi lastniki prestižne nagrade, ki jo je podelila kraljica Velike Britanije, za inovativnost in poslovne uspehe. To so ključni podatki, ob katerim vam postane jasno, da je Betfair (s sedežem v Angliji), resna, profesionalna in napredna stavna borza, ki vsaki normalni stavnici odžira veliko dobička. Zakaj je temu takole? Poglejmo si stvari bolj podrobno, saj bi bila velika škoda, če se ne bi sami preizkusili tudi v teh vodah. Betfair priporočamo VSEM, tistim, ki se s klasičnimi športnimi stavami ukvarjate že dalj časa. Zaradi drugačnega sistema trgovanja, ni primeren za začetnike. Za začetek potrebujete povsem minimalen začetni kapital. Priporočamo vsaj 20€, da boste lahko pričeli trgovati. Prav tako velja – kot pri klasičnih stavah – ekip ni potrebno poznati do podrobnosti, vendar je vsako športno predznanje dobrodošlo.

Ko smo se odločali, če naj spišemo obširnejšo obrazložitev stavnih borz, smo vas prosili, da se pridružite naši anketi. Presenetljivo je kar 40% vseh odgovorov bilo “Kaj je Betfair?”, sledilo pa je 30% odgovorov “Ni mi najbolj jasno”. Razlog dovolj, da vam predstavimo ta izjemni sistem za zaslužek.

Betfair ni klasična stavnica (čeprav jo lahko tudi tako uporabljate), ampak je stavna borza. To pomeni, da lahko s stavami trgujete pred in med tekmo, kupujete in prodajate rezultate. Zveni zapleteno ? Sploh ni. Prednost Betfaira je tudi, da se ponaša z višjimi kvotami kot vse druge stavnice. Zakaj ? Tukaj kvot ne določa stavnica, ampak igralci sami. To pomeni, da lahko sami določite, koliko je vaša napoved vredna. Igralci sami plačujejo (tisti ki so izgubili stavo), tistim, ki so jo dobili. In kaj ima potem od tega Betfair? Preprosto – vsak ki je stavo dobil, mora plačati 5% svojega dobička Betfairu. Ta provizija je lahko tudi manjša, odvisno od vaših stav – več kot stavite, nižjo provizijo vam bodo vzeli. Kot vidite Betfair samo ponuja internetni vmesnik, da lahko milijone igralcev iz vsega sveta sklepa stave drug proti drugemu. Za svoje usluge vzemejo provizijo samo od tistih, ki stavo dobijo. In tako se kopičijo milijoni funtov na njihovem računu…

Prvi vtis na Betfairu (govorimo iz lastnih izkušenj) je: “Kaj hudiča je to? Back, lay…prezapleteno” in zapremo stran. NAPAKA! Na prvi pogled nepregledno, na drugi pa skrajno inovativni sistem, ki so ga vpeljali leta 2003! Betfair vam nudi možnost sklepanja stav PROTI rezultatu, kar pri navadni stavnici (Bwin & co.) ni mogoče. Tam se morate vedno odločiti ZA določen izzid na tekmi.

Poglejmo si čisto klasičen primer na nogometni tekmi:

Gre za nogometno tekmo Liverpool proti Chelsea. Going In Play pomeni – da bodo kvote na voljo tudi med tekmo. Matched € pomeni, da je na tej tekmi že za 1.640.848€ sklenjenih stav. Potem pa ekipi Liverpool, Chelsea in pa The Draw – neodločen izzid. Za vas so sedaj pomembne modra in roza obarvana polja. Back vrstica pomeni, da stavite ZA rezultat, kot pri navadni stavnici. Liverpool Back ima kvoto 2.38. To pomeni, da boste v primeru stave BACK LIVERPOOL stavili na njihovo zmago. Ob zmagi Chelsea ali izenačenega, ste stavo izgubili. Isto velja za Chelsea – kvota 3.75 in pa izenačen izzid – kvota 3.1. To so stave, kot na vsaki klasični stavnici, le kvote so višje za povprečno 20%. Se pravi, če vložite 10€ na zmago Liverpoola (BACK), boste lahko izgubili teh 10€, ali zadeli 23.8€.

Če se ne želite ubadati s podrobnostmi, je to vse, kar morate vedeti in že lahko sklepate stave po višjih kvotah, kot ste jih lahko do sedaj drugje. Za vse tiste, ki bi pa radi šli še bolj v detajle, pa berite naprej.

Lay vrstica (roza obarvana) pomeni, da stavite proti rezultatu. Se pravi – LAY LIVERPOOL pomeni, da ste mnenja, da bo zmagal Chelsea, ali bo izenačeno. Lay kvota je 2.4, kar pomeni, da boste po tej kvoti izgubili, če zmaga Liverpool. Torej, v primeru, da stavite 10€ proti zmagi Liverpoola, boste v primeru zmage stave (zmaga Chelsea ali izenačen izzid), prejeli 20€. V primeru, da stava izgubi, se pravi, da Liverpool zmaga, pa ne izgubite le 10€, ki ste jih vložili, temveč po kvoti 2.4 – to je 14€! To je ta nekoliko zahtevnejši del teh stav, zaradi katerega marsikdo obupa. Zapomnite si – ne igrate proti stavnici, temveč proti drugim igralcem. In znesek za katerega boste vi stavili proti rezultatu, mora biti isti kot je na nasprotni strani – se pravi Back kolumni. Predstavljajte si tako – če bi vi dobili po kvoti 2.4 in vložili 10€, bi imeli 14€ čistega dobička, a je tako ? Torej je sedaj situacija obratna – vi stavite proti rezultatu in s tem omogočite nekomu, da stavi ZA rezultat po isti kvoti in VI SAMI PLAČATE NJEGOV DOBITEK! To je 14€. In višja kot je LAY kvota, več boste morali plačati. Vendar naj vas to ne prestraši – veliko lažje je staviti proti rezultatu, kot za! Če stavite proti rezultatu (LAY), morate imeti na računu dovolj denarja, da lahko pokrijete eventuelno izgubo, drugače te stave ne morete skleniti. To se imenuje LIABILITY. Poglejmo:

Kot vidite, nam Betfair avtomatsko izračuna, ob tej kvoti je naš Liability 14€! Se pravi, to bodo avtomatsko vzeli iz vašega računa takoj, ko sklenete stavo in seveda dobite vrnjeno, ko boste stavo zadeli (skupaj z dobitkom). Vaš dobitek pa bo v primeru, da Liverpool res ne zmaga, znašal 24€! (14€ vrnjen liability + 10€ čistega profita). Betfair vam za lažje razumevanje tudi takoj izpiše PROFIT/LOSS ob udeležencih:

Še enkrat vidite, da v primeru zmage Liverpoola imate minus 14€, v primeru zmage Chelsea, ali neodločenega izzida, pa 9.50€ profita – ne 10€, ker so že odbili svojo 5% provizijo!

Tako enostaven je Betfair. Sedaj ste morda prejeli preveč informacij naenkrat, zato celoten artikel preberite še dva, ali tri krat, če je to potrebno. To je sedaj osnova, na kateri lahko gradite naprej. Nismo se še niti dotaknili trgovanja s stavami, ki sledi v nadaljevanju. Ampak že s tem znanjem lahko rečete “Na tej tekmi ne bo neodločen izzid, ali ne bo 0-0, ne bo več kot 7 golov in podobno…”
Za vse boste morali plačati Liability, zato glejte, da je ta čim nižji in v primeru, da res gre vse narobe, ne boste izgubili preveč. Pri back stavah pa ni nič posebnega, te delujejo na povsem isti način, kot pri vsakem drugem pobiralcu stav (Bwin&co).

Tudi tukaj se seveda kvote med samo tekmo spreminjajo. Le da jih tukaj ne določa stavnica, ampak igralci. Kot vidite imate ob polju “BACKER’S ODDS”, ali “YOUR ODDS” drsnika navzgor ali navzdol in tudi svojo kvoto lahko vpišete. Na primer, da ste izredno prepričani, da Liverpool ne bo zmagal, vpišite kvoto 6 in vložite 10€. S tem se bo takoj na BACK strani pojavila vaša kvota 6 in pod njo 10€: to pomeni, da je nekdo (vi) ponudil do sedaj najvišjo kvoto (prej je bila – sodeč po ekranu 2.38) in je na voljo do vložka 10€. Zagotovo ne bi bilo potrebno čakati več kot nekaj sekund in že bi nekdo vašo stavo sprejel, saj bi to pomenilo, da lahko sklene stavo ZA Liverpool po kvoti 6 in vloži največ 10€. Vam je sedaj že bolj jasno ? Vaše dejanje vpliva na trg, tako kot dejanja drugih. Vi boste sedaj morali prevzeti odgovornost (Liability) po kvoti 6, kar pomeni, da vam bodo takoj vzeli 50€ iz računa, vkolikor bi Liverpool zmagal. In takrat ta znesek prejme tisti, ki je sklenil stavo po vaši kvoti. Takoj, ko nekdo vloži 10€ na vašo kvoto 6, se ta stava umakne in znesek se prišteje “MATCHED” znesku na vrhu. V primeru, da pa Liverpool ne bo zmagal, pa vi prejmete teh 10€, ki jih je nekdo stavil ZA rezultat po vaši kvoti 6. Res je nekoliko zapleteno, a poskusite in odkrivajte to trgovanje, saj je izredno profitabilno, ko boste ga osvojili.
Torej, zdaj veste že nekaj več, kako skleniti stavo po višji (ali nižji) kvoti, kot je na razpolago… Čisto enostaven primer, vi se lahko tudi odločite, da sklenete LAY stavo po kvoti 1.10 in vložite 10€. To pomeni, da boste v primeru pravilne odločitve prejeli 10€ dodatno, v primeru napačne, pa izgubili samo 1€! Zakaj ? Pomnožite svojih 10€ x 1.10 in nato odštejte vložek = 10×1.10-10=1€! Ampak, glede na to, da je aktualna kvota 2.38 za Back Liverpool, vam nihče pri zdravi pameti ne bo sklenil stave po mnogo nižji kvoti, dokler je na voljo nekajkrat višja!

Za primer si poglejmo še tole – štiri minute pred koncem tekme, je rezultat 1-0 za Liverpool. Kvote, da bo zmagal Liverpool je sedaj izjemno nizka, saj je to skoraj siguren rezultat. Naj bo v našem primeru visoka le 1.05, za lay pa 1.10. To pomeni, da se lahko odločite in stavite proti zmagi Liverpoola, saj veste da lahko v nogometu pade gol tudi zadnjo sekundo. V tem primeru boste, če še Chelsea da gol in s tem premakne rezultat na neodločeno, prejeli 10€, v primeru da rezultat ostane takšen kot je, pa izgubili le 1€. Krasno! Zelo dobičkonosno…

S tem smo sedaj že na 3/4 poti celotnega Betfair sistema. Kar vam lahko sedaj še zaupamo (več strategij boste našli med našimi športnimi strategijami), je osnova trgovanja.

Vsi veste, da je uspešno trgovanje vedno takšno: BUY LOW – SELL HIGH, ali KUPI POCENI – PRODAJ DRAGO! Vsaka trgovina in borza živi na ta način. In tako je pri stavah. Zapomnite si izredno pomembno stvar: BACK KVOTA MORA BITI VIŠJA OD LAY KVOTE, ČE ŽELITE NAREDITI PROFIT! Če je obratno, boste imeli izgubo.

Vsi veste, da kvote padajo, če se približuje določen čas, da bo tako ostalo. Npr. – pred tekmo je kvota, da bo rezultat 0-0 na tekmi, cca. 8. To pomeni, da vsi pričakujejo kakšen gol in v primeru, da ga do konca tekme ni, prejmete vložek x 8! Pri 10€ je to 80€! V primeru, da še v 85.minuti vedno ni gola, pa ta kvota pada in je sedaj vredna samo še 1.10, saj je že skoraj 100%, da gola ne bo, če ni padel še do zdaj. Seveda se to lahko vedno zgodi, tudi v 93.minuti, a tržišče pač gre svojo pot in se ne ozira na “KAJ ČE…”. Pač, večja verjetnost je, da ga res več ne bo. In vse te premike med kvotami, ki se med tekmo spreminjajo iz sekunde v sekundo, lahko izkoristite v svoj prid.
Primer: – spet uporabimo našo tekmo Liverpool – Chelsea in na levi, v pod-meniju tekme, kliknemo TOTAL GOALS, kar pomeni, da bomo sklenili stavo, koliko golov bo padlo na tekmi:

Kot vidite, je kvota za “1 gol ali več”, zelo nizka, saj vsi pričakujejo vsaj 1 gol. Medtem ko je za 7 golov ali več, zelo visoka! To je skoraj neverjetno, da bi na tekmi takšnih gigantov videli kar 7 golov. Torej – lahko se odločimo proti eni izmed možnosti, ali za! V primeru, da stavimo “Na tekmi bo 1 gol ali več”, moramo klikniti BACK 1 goal or more – kvota je 1.15. To pomeni, da ob vložku 10€ prejmemo 11.5€, saj gre za skoraj 100% možnost, da se bo to tudi zgodilo. Če bi stavili proti 1 golu ali več, moramo klikniti LAY 1 goals or more (roza barve), kar bi se veliko bolj izplačalo. Če vložimo 10€, jih lahko 10€ prejmemo,izgubimo pa le 1,60€. To je torej naš liability. Vendar bomo dobili le, če bo rezultat rednega dela tekme ostal pri 0-0, kar pa tudi ni zelo verjetno.

Raje se odločimo za kaj srednjega, npr. ne bomo videli 4 gole ali več. Se pravi – Lay 4 goals or more pri kvoti 6. In če ste sedaj pomislili, da bo do konca tekme morda 2-2, ali kaj podobnega – skratka štirje goli – sledi vprašanje: “KDO PA JE REKEL DA MORAMO ČAKATI DO KONCA TEKME?” Res je! To se pa sedaj imenuje trgovanje s stavami. Če ste sklenili LAY 4 GOALS OR MORE pred tekmo, npr. z zneskom 10€, so vam iz računa odtegnili 50€ (liability). Ampak, rekli smo, da se kvote med tekmo iz sekunde v sekundo spreminjajo. Torej počakajmo da se tekma prične. Z vsako minuto, ki mine brez gola, bodo te kvote rastle. 15 minut po začetku, če še vedno ni gola, bo kvota za BACK 4 goals or more že najverjetneje okoli 6.2. (na začetku tekme je bila 5.74). In kaj smo rekli ? Back kvota mora biti višja od lay kvote! In kako je sedaj pri nas ? Točno tako! LAY-ali smo pri kvoti 6, Back-amo pa lahko pri kvoti 6.2! Ni velika razlika in tudi vložek ni bil visok, ampak profit je sedaj 100% neizbežen. Zato vklopimo naš Betfair kalkulator, ki ga najdete TUKAJ . Prenesite si ga na svoj računalnik in ga vklopite, ko boste trgovali s stavami. Vanj vpišemo potrebne podatke:

Stake – naš vložek 10€, already layed wish to back – odkljukamo, saj smo lay stavo že sklenili. Vpišemo BACK kvoto in pa LAY kvoto (odds), in izpisati se nam mora “TO EQUALISE: 9.67€”. To pomeni, da sedaj BACK stavo sklenemo z vložkom 9.67€ in imeli bomo 0.32€ profita ne glede na to, če padejo štirje goli ali ne. Tovrstne transakcije lahko počnemo povsod in kadarkoli, ko se kvote obrnejo v našo korist. Več o tem je spisano tudi v naših strategijah.

Takole! S tem se zaključuje naš osnovni uvod v trgovanje na Betfairu. Za vas dnevno na tej spletni strani analiziramo tekme in vam svetujemo, kako trgovati. Prav tako lahko svoja vprašanja in ugotovitve vpisujete v naš forum in jih delite z drugimi igralci.

Vprašanje je sedaj le še, kako odpremo račun na Betfairu ? Betfair žal ne ponuja slovenskega vmesnika, zato bo znanje angleščine, nemščine, ali kakšnega drugega svetovnega jezika obvezno! Prav tako, preden boste lahko zahtevali izplačilo, morate dokazati svojo identiteto. To pomeni, da bodo od vas zahtevali kopijo osebne izkaznice, ali potnega lista in kopijo zadnje položnice – ni važno katere. Tako bodo imeli potrjeno, da ste polnoletni in računi res prihajajo na naslov s katerim ste se prijavili. To je za vašo varnost! Izplačila so izjemno hitra – vedno v 24-ih urah! (Neteller).

V novem oknu se odpre Betfair, ki ga boste vzljubili in v njem odkrili veliko novosti, ki vam jih klasične stavnice ne dovolijo. Prav zato smo naš projekt “Do milijona Evrov” vezali na to borzo, s katero trgujemo.

DOPOLNITEV:
POENOSTAVLJEN PRIKAZ DELOVANJA STAVNE BORZE S PRIMERI

Kljub obsežnim navodilom, le redki takoj za tem razumejo delovanje borze. Res je nekoliko zahtevno, zato pa toliko bolj profitabilno. Tukaj se bomo na čisto enostaven način še enkrat dotaknili osnove s tem primerom.

PRIMER 1:

IGRALEC 1 (IGOR) in IGRALEC 2 (MATJAŽ) oba rada stavita in danes bosta stavila na isto tekmo, vendar vsak drugače. Tekma je: nogomet NAFTA – INTERBLOCK.

Igor meni, da bo Nafta zmagala, zato je pripravljen staviti 100€. Na Bwinu je opazil kvoto 1.90, vendar meni, da bi lahko stavil tudi pri kvoti 2.0. To pomeni, če bo njegova odločitev pravilna, bo prejel 200€. Svojih 100€ nazaj, +100€ dobička. To se potem imenuje BACK NAFTA. Vendar najprej potrebuje nekoga, od katerega bo teh 100€ dobil.

Matjaž pa meni, da zmaga Nafte tukaj ne pride v poštev in je pripravljen staviti 100€ proti njim, pri kvoti 2.0, ki jo je ponudil Igor.To imenujemo LAY NAFTA.

Oba igralca sedita v sobi in položita svoj denar na mizo. Na mizi je sedaj 200€. Če bo na tekmi zmagala Nafta, dobi Igor ta kupček z 200€. (svojih 100€ nazaj + 100€ dobička). Če Nafta ne zmaga, pripaga kupček Matjažu. Sedaj on dobi svojih 100€ nazaj in 100€ dobička. Procentualno gledano je Matjaž v boljšem položaju, saj se tekma lahko konča neodločeno, ali z zmago Interblocka, v obeh primerih dobi. Važno je samo, da Nafta ne zmaga, saj je stavil proti njim (LAY).

PRIMER 2:

Igor bi rad stavil 100€ na zmago Nafte, vendar pri kvoti 3.40. Svoj denar da na mizo.

Matjaž bi sicer rad stavil 100€ proti Nafti, vendar je ta kvota 3.40 občutno previsoka. Če da na mizo samo 100€, potem, če zmaga Igor, dobi samo 100€, kar seveda ni pravilno, če je zahteval kvoto 3.40. To pomeni, da mora Matjaž dodati še 140€, da na mizo položi vsega skupaj 240€. To je denar, ki bo pripadel Igorju, v primeru da zmaga Nafta. Če pa Nafta izgubi, pa dobi svojih 240€ nazaj + 100€, ki jih je stavil Igor.

PRIMER 3:

Igor meni, da bo na tekmi vsaj en gol in je 100% da bo tako. Ker je en gol skoraj na vsaki tekmi, za to odločitev ne more zahtevati visoke kvote. Ampak 1.10 pa bi že morala biti pravilna… Na mizo da svojih 100€.

Matjaž pa meni, da bo to ena tistih tekem, ki se konča brez zadetkov. Vidi, da Igor želi staviti pri kvoti 1.10, kar je sprejemljivo. Sam bo dal na mizo samo 10€! Zakaj? Ker bi Igor v primeru zmage (100€ pri kvoti 1.10 = 110€) zaslužil samo 10€ čistega denarja. Sam pa, v primeru da ni zadetka, pobere iz mize ves denar (110€). Se pravi je tukaj Matjaž v veliko boljšem položaju, saj je nizka Lay kvota, tvega samo 10€, da jih prejme 100€!

Ker pa Igor in Matjaž ne bosta sedela v isti sobi, saj sta vsak na svojem koncu Slovenije, pride v igro Betfair, ki služi kot vez med tema igralcema. Miza, na katero igralca položita denar je torej BETFAIR. In ker na svetu nista sama, Betfair uporablja nekaj milijonov ljudi po vsem svetu, ni pričakovati, da bosta igrala samo drug proti drugemu, temveč proti večim igralcem. In tukaj se prične pravo trgovanje.

PRIMER 1:

Igor meni, da bo Nafta zmagala, zato je pripravljen staviti 100€. Na Bwinu je opazil kvoto 1.90, vendar meni, da bi lahko stavil tudi pri kvoti 2.0. To pomeni, če bo njegova odločitev pravilna, bo prejel 200€. Svojih 100€ nazaj, +100€ dobička. To se potem imenuje BACK NAFTA. Vendar najprej potrebuje nekoga, od katerega bo teh 100€ dobil.

Matjaž bi stavil proti Nafti, vendar samo 10€ pri kvoti 2.0. Zato da na mizico svojih 10€, torej je na mizi že 110€. Še vedno premalo, da bi bila Igorjeva stava v celoti sprejeta. To se imenuje UNMATCHED stava. Igorju bo Betfair prikazal, da je placiral do sedaj samo 10€ na zmago Nafte (saj je našel igralca, ki stavi proti), preostalih 90€ je še vedno UNMATCHED. Igor ima sedaj opcijo, ali ponudi nižjo kvoto, ali pa stavo pusti takšno kot je, morda se bo pa še kdo našel…

Janez se vključi v igro in bi tudi stavil proti Nafti pri kvoti 2.0, vendar je premožen in bo tvegal kar 1000€. Svojih 1000€ da na skupno mizo (Betfair) in s tem takoj pokrije vložek, na katerega je čakal Igor (90€, saj je 10€ že dodal Matjaž). Sedaj se Janezu pojavi napis, da ima odprtih še 910€ in čaka, da se najde še več igralcev, ki bodo stavili ZA NAFTO.

In tako naprej… a to Igorja in Matjaža ne zanima, njuni zneski so pokriti. V primeru zmage Nafte bo Igor dobil 200€ (svojih 100€ + 10€ od Matjaža in 90€ od Janeza), če pa Nafta izgubi, pa bo Matjaž dobil 20€ (svojih 10€ nazaj + 10€ od Igorja). Kaj se dogaja z Janezom je vprašanje… Morda se je v zadnjem hipu odločil, da stava le ni tako sigurna in je preklical preostalih 910€. Če bo zmagal, bo pač dobil 180€. (Svojih 90€ nazaj + 90€ od Igorja).

V resničnem trgovanju seveda ne boste vedeli od koga je denar, vendar stvar poteka natanko takole. Vsak zaslužek predstavlja denar, ki ga nekdo drugi, ki je stavil proti vam, izgubi. Pri vsaki tekmi je naveden znasek MATCHED TOTAL, kar prikazuje, za kakšen znesek so do tega trenutka igralci že sklenili stav. Ta cifra ponavadi sega v milijonske višine.

PRIMER 2:

Ker seveda na širnem spletu niste nikoli sami, se temu trgovanju pridruži več ljudi (več 100.000 ali milijoni!). Igor bi rad stavil na Nafto, vendar pri kvoti 2.0. Trenutno je na voljo samo kvota 1.77. (To pomeni da nekdo želi staviti proti Nafti pri kvoti 1.77!) Premalo. Igor meni, da je stava vredna več. Zato sam vpiše kvoto 2.0 in znesek 100€ back Nafta. Trenutno ni nobenega odziva, da bi kdo želel staviti proti Nafti pri tej kvoti. Čez pol ure še vedno ni nikogar, ki bi želel tako tvegati in staviti proti, pri 2.0.

Zakaj? Betfair je prirejen tako, da vedno prikazuje le tri najbolj ugodne kvote za igralce. Če želite staviti ZA (BACK), je najvišja trenutna kvota 1.77. Glede na to, da je Igor želel staviti pri kvoti 2.0, njegova ponudba sploh ni vidna, saj so pred njim še igralci, ki so želeli staviti 200€ pri kvoti 1.79, 336€ pri kvoti 1.80 in 293€ pri kvoti 1.81. Igor je torej želel preveč in njegova stava ni vidna. Najprej morajo igralci izpolniti vse stave, ki so bolj ugodne od njegove, preden bo na vrsti.

Zato se odloči, da bo ponudil kvoto 1.78, saj je višja od trenutne in je ni videti na enkratu. Zato klikne na Back 1.77, vendar v ekranček nato vpiše kvoto 1.78 in znesek 100€. Ta kvota in ta znesek se nato takoj pojavita na Lay strani, saj predstavljata trenutno najbolj ugodbo ponudbo, in v nekaj sekundah je stava sprejeta, saj je takoj našel nasprotnike Nafte, ki so mu hvaležni za to najnižjo kvoto do sedaj.
Kako pa je s trgovanjem, ki ga tako hvalimo?

PRIMER:

Nafta ima kvoto 1.77 in Igor bo sedaj stavil po tej kvoti 100€. Igorju se ne da mučiti s svojimi lastnimi kvotami, ta 1.77 se mu zdi sprejemljiva. Na ekranu vidi, da ima na voljo kar 999€ za sklenitev te stave. Več kot dovolj, glede na to, da bo sam dal le 100€. Klikne na BACK 1.77, vpiše znesek 100€ in stava je sprejeta. S tem je osrečil nekoga, ki je stavil proti Nafti 999€ pri kvoti 1.77. (lahko je eden, ali več ljudi, skupna vsota denarja na mizi je v glavnem 999€ – no, sedaj samo še 899, saj je Igor vzel stotaka za sebe).

To je naredil že zjutraj, sedaj proti večeru, pa so na dan pricurljale novice, da ima Interblock velike težave s poškodbami in s tem, ko je to prišlo v javnost, seveda vsi stavijo na Nafto. Prišel je en večji igralec, ki je položil 10.000€ na Nafto, s tem vzel vse pod kvoto 1.77, preostanek se pa je na Lay strani izpisal s kvoto 1.77 in vrednostjo, ki je še ostala. Pride še en igralec, ki prav tako položi velike zneske pri kvoti 1.76, ki sedaj velja za najvišjo trenutno in s tem vzame vseh 419€, ki so pod to kvoto, preostanek se na Lay strani izpiše kot najbolj ugodna trenutna kvota 1.76 in njegov preostali Unmatched znesek. S tem je igralca pred sabo postavil v slabši položaj, saj je kvota 1.77 sedaj šele na drugem Lay mestu. Vsak, ki pa bi želel staviti proti Nafti pa bo seveda stavil po najbolj ugodni kvoti zase, to pa je ta, ki je obarvana v roza in je trenutno 1.76.

Ampak kaj to pomeni za Igorja, ki je že zjutraj stavil pri kvoti 1.77? Na naši spletni strani je prebral, da mora biti back kvota višje od lay in bo v vsakem primeru naredil dobiček. Kako? Stavil je 100€ pri kvoti 1.77, na Lay strani pa je sedaj na voljo 1.76. Predstavljajmo si takole – 100€ je že dal dopoldne na mizo, sedaj pa bo stavil proti Nafti pri kvoti 1.76, to pomeni, da mora dati še 100€ na mizo. S tem bi dopoldan s prvo stavo zaslužil 77€, sedaj jih je pa 76€ stavil proti in s tem naredil sledečo situacijo. Če Nafta dejansko zmaga, dobi 1€, če pa ne zmaga, pa nič ne dobi, nič ne izgubi. Ali pa vklopi Betfair kalkulator in vnese te podatke – 100€ pri 1.77, sedaj je lay 1.76, kako enakomerno porazdeliti znesek? Kalkulator vrne, da naj stavi 100.56€ proti Nafti in bo v vsakem primeru prejel 0,56€. Ni važno, ali bo Nafta zmagala, ali izgubila.

Igor sklene to stavo proti Nafti, se zlekne v naslonjač in gleda tekmo, saj ve, da je v vsakem primeru zaslužil. Sedaj smo prikazali minimalni odmik v kvotah, vedeti pa morate, da so ta nihanja izredno visoka. Če je stavil na Nafto, kot v tem primeru in pustil tekmo, da se je pričela, je čakal na prvi zadetek. Dosegla ga je Nafta v 33. minuti, zaradi česar je kvota padla iz prvotnih 1.77 na 1.30. Saj so vsi igralci tako prepričani v njihovo zmago. In ko v kalkulator doda te podatke, ve, da je sedaj zaslužil kar 36,15€, ne glede na končni rezultat tekme!

POMNITE:

– stava mora biti vedno MATCHED, oz. vedno morate najti nekoga na širnem svetu, ki bo stavil proti vam! V nasprotnem primeru boste denar ponudili na mizi, ni pa nikogar, ki bi se pridružil po dani kvoti in ne boste mogli prejeti nobenega dobitka. Takšna stava je UNMATCHED oz. ni sprejeta. Denar iz mize lahko vzamete in ga vtaknete nazaj v žep.

– Na nogometu vsak zadetek pomeni, da se UNMATCHED stave izničijo, oz, se vam vrne denar, ki ste ga imeli na mizi medtem, ko ste čakali na koga, ki bi stavil proti vam. Če ste stavili na zmago Nafte pri višji kvoti in čakali, da se najde nekdo, ki bo stavil proti vam, vmes pa Nafta zadene, ali Interblock, ni pomembno, se vam denar vrne in ponovno boste vtipkali kvoto in znesek. Kvota bo sedaj zagotovo nižja, ali višja kot je bila prej.
Kako pa minimiziramo izgubo, če ne gre vse po načrtih?

Igor je stavil na zmago Nafte 100€ pri kvoti 1.77. Vendar, glej ga zlomka, v 10′ minuti je Interblock zadel za 0-1. S tem zagrabi vse, ki so stavili na Nafto panika, saj več niso prepričani, če bodo njihovi favoriti dejansko zmagali. Navijači Interblocka medtem kvoto za svoje tiščijo navzdol, Nafti pa kvota raste. Igor opazuje, kakšne kvote sedaj ponujajo igralci in ga skrbi za svojega stotaka. Kvota za zmago Nafte je sedaj 3.20, proti Nafti pa 3.30. Ve, da je stavo ZA Nafto že sklenil in je ne bo še enkrat, saj bi tako lahko izgubil preveč. Gleda Lay kolumno in kvoto 3.30. V kalkulator vnese te podatke in vidi, če stavi proti Nafti samo 53,63€, bo izguba, ne glede na končni rezultat, v vsakem primeru -46,36€. To je veliko bolje, kot da tvega celotnega stotaka. Ali pa se odloči za večji riziko in stavi kar 100€ profit Nafti, tako bo pa v primeru njihovega poraza ostal na ničli – nič izgubil, nič dobil. Če pa Nafta kljub vsemu zmaga, bo pa izgubil kar 152,99€! A je to riziko, ki ga je pripravljen sprejeti?

Moj nasvet – NE! Razen, če res ni poti nazaj… Kaj hitro se zgodi, da Nafta lahko zadene še dva krat in bo izgubil veliko več, kot bi pri osnovni stavi. Takšno reševanje stanja prinaša veliko izgubo, če gre kaj narobe.
PREVIDNO PRI VISOKIH LAY KVOTAH!

Kot ste sedaj lahko videli, če so lay kvote nižje od 2, boste vedno tvegali manj, kot lahko dobite. In tako je pravilno! Pri kvotah nad 2 pa se poveča vložek v primerjavi z dobitkom.

Samo oglejte si kvote na tem našem primeru. Če ima Nafta kvoto 1.77 za zmago, lahko stavite Interblocku pri kvoti 5.7. Na voljo je 197€. Vendar – PREVIDNO. Stava proti Interblocku pomeni, da je rezultat lahko neodločen, ali Nafta zmaga, v obeh primerih ste zmagali. Kvota proti Interblocku pa prinaša določeno tveganje. To pomeni, da je nekdo stavil na Interblock pri kvoti 5.7 in to kar 197€. Če bo dobil, bo prejel lep kupček denarja in sedaj ste vi tisti, ki stavite proti njemu in ste mu dolžni ta kupček dostaviti na mizo, kjer se denar hrani do konca tekme. Igor – vneti zagovornik Nafte, bi stavil samo 10€ proti njemu. Vseeno mora na mizo dati kar 47€! Zakaj? Ker bi igralec, ki stavi 10€ pri kvoti 5.7 za zmago Interblocka moral prejeti 47€ dobička! In to je odgovornost tega, ki stavi proti. Tvegano! Res pa je, če bo Nafta zadela prva, bo lahko svojo stavo kaj hitro prodal z dobičkom. Prav tako, če gola sploh ne bo.

Še najbolj znana je zgodba igralca, ki je stavil proti konju na konjskih dirkah, kar precejšen znesek. In to tik pred koncem, ko je njegov konjiček zasedal zadnje mesto. Stava brez rizika si je mislil in placiral kar velik znesek pri ogromni LAY kvoti. Točnega podatka sedaj nimam pred seboj, vendar, kot bi rekel 1000€ pri kvoti 200. To pomeni, da je na mizo dal kar 199.000€! In z živalmi je hudič… Konjički so se zapletali, padali, nakar je prišlo do padca vseh konjev, razen zadnjega, ki je zmagovalno počasi slalomiral mimo njih in zmagal! Igralec je tako izgubil ogromen znesek in si s tem prislužil tudi neslavni naslov “Biggest Betfair Loser!”. Ta podatek je bil pred časom omenjen na Betfair forumu in dobro demonstrira, kako previden je treba biti pri Lay kvotah. Veliko lažje bi bilo staviti 1000€, če veš, da jih lahko dobiš 199.000€, obraten primer pa je, če staviš proti. Kljub vsemu je včasih lažje izbrati tistega, ki ne bo zmagal, kot pa zmagovalca.

In ne pozabite, od vsakega zneska, ki ste ga zadeli, vam Betfair odbije 5% kot svojo provizijo, saj so vam dali na razpolago svojo “mizico”, na katero ste dali denar, oni pa so ga po tekmi pravilno razdelili. Betfair prinaša veliko možnosti, ki jih klasične stavnice ne omogočajo, zato ga neomejeno priporočamo vsem, ki stavite na nogomet, konjske dirke ali tenis. Na voljo so seveda tudi vsi ostali športi, saj se tukaj na vsaki tekmi zbere več milijonov uporabnikov. Ne pozabite – Betfair ponuja NAJVIŠJE KVOTE IN NAJVIŠJE LIMITE! S tem so idealna alternativa za vse, ki še vedno stavite po klasičnem sistemu.
ODPRITE SVOJ BETFAIR RAČUN.
Betfair novim strankam podarja 25€ freebet (stava zastonj!)

Kako odpremo račun?

Stavna borza Betfair žal ne ponuja Slovenskega vmesnika, zato je znanje Angleščine, ali katerega drugega svetovnega jezika obvezno. ODPRITE SVOJ BETFAIR RAČUN. (klik) in v novem oknu se odpre naslednja grafika, kjer je potrebno klikniti na Join NOW.

V novem oknu bo nato potrebno vpisati svoje osebne podatke, s katerimi se pridružite. Seveda morate biti polnoletni! Ime, priimek, domači naslov, elektronski naslov, uporabniško ime (ki si ga izberete sami), geslo… vse dokler ne pridete do polja “Do you have a Promotion or “Refer and Earn” code?”

To pomeni, da lahko na prvo stavo položite 25 funtov (odvisno od valute) in če ste jo izgubili, vam Betfair ta znesek povrne. Seveda lahko stavite tudi manj, vendar boste v tem primeru tudi prejeli manj, zato priporočamo stavo v celotni višini bonusa! Veljavna je namreč samo ob prvi stavi!

In s tem ste odprli svoj igralni račun. Priporočamo vam, da čimprej na naslov [email protected] pošljete poskenirano kopijo osebnega dokumenta (osebna izkaznica) in pa položnice, ki prihaja na vaše ime (ne starejše od treh mesecev). S tem boste potrdili svojo starost in pa naslov in Betfair bo vedel, da ste vi resnično ta, ki odpira igralni račun. Sicer vas bodo opomnili na to tudi sami, če tega v določenem času ne boste poslali, zato vam priporočamo, da to storite čimprej.

Denar lahko nakažete preko vseh glavnih kreditnih in debetnih kartic, bančnega nakazila, Moneybookersa ali Paysafe kartice.

Naj vas opozorimo še na tole – pred dvigom denarja (vključno z zaslužkom) boste morali najprej dvigniti vsoto, ki ste jo položili na račun. To pomeni, če ste položili 100€, boste najprej morali dvigniti teh 100€. Šele nato se bodo sprostili tudi dobitki in lahko dvignete vse. To je Betfairov način preverjanja vašega računa. Vsi nadaljni dvigi bodo skoraj brez izjeme na vašem računu v 24ih urah, razen če za dvig uporabite bančno nakazilo, kar lahko traja dlje.

Betfair je razdeljen na svetovno tržišče in Avstralsko. To pomeni, če so določene tekme na Avstralskih tleh, boste morali denar prenesti iz glavne denarnice v Avstralsko. S tem da je za to tržišče potrebno ponovno potrjevati svojo identiteto z dodatnimi dokumenti. Več o tem si preberite tukaj. Za splošno uporabo stavnega tržišča, vam pa to ni potrebno.

S tem ste zaključili proces prijave in trgovanje se lahko prične. Hitro in enostavno, v nekaj minutah.

Veliko sreče!

igraj zdaj