Five Card Draw

Veliko ljudi je odraslo ob igranju igre Five Card Draw za kuhinjsko mizo. Cilj te igre je po eni menjavi kart sestaviti najboljšo kombinacijo petih kart. Kot za igro Hold’em tudi za to igro velja, da se lahko pravil hitro naučiš, traja pa kar nekaj časa, da jo popolnoma obvladaš.

Pravila igre Five Card Draw

Draw igre (igre z zamenjavo kart) se tako kot flop igre (igre s skupnimi kartami) igrajo z blindi in gumbom delivca. Vsakemu igralcu je razdeljenih pet skritih lastnih kart. Prvi igralec za velikim blindom ima možnost odstopiti, izenačiti ali višati. Igra se nadaljuje v smeri urinega kazalca okrog poker mize, dokler stavni krog ni zaključen.Ko je prvi stavni krog zaključen, sledi menjava kart. Vsak igralec s klikom na karto izbere, katere karte (če sploh) želi zamenjati. Z drugim klikom na karto, ki jo želiš zamenjati, to karto izločiš iz množice kart, ki bodo zavržene. Menjava kart se nadaljuje v smeri urinega kazalca. Ko prideš na vrsto za menjavo kart, klikni na gumb za potrditev menjave izbranih kart.Po prvi menjavi kart sledi nov stavni krog, ki ga začne prvi aktivni igralec levo od gumba. Igra poteka v naslednjem zaporedju:

Vsakemu igralcu je razdeljenih pet kart.
Prvi stavni krog, ki ga začne prvi aktivni igralec levo od velikega blinda.
Menjava.
Drugi stavni krog, ki ga začne prvi aktivni igralec levo od gumba.
Razkritje (če je potrebno).
V draw igrah se lahko zgodi, da je v igri potrebnih več kart, kot jih je še na voljo v kompletu. V tem primeru so karte ponovno premešane in igra se nadaljuje z novim kompletom kart. Za več informacij o ponovnem mešanju kart v draw igrah obišči spletno stran o ponovnem mešanju kart.

Razkritje – Določitev zmagovalca

Igralec, ki drži v rokah najboljšo kombinacijo petih kart, osvoji pot. Ko je pot dodeljen, se lahko začne nova igra Five Card Draw pokra.

Če imata dva ali več igralcev poker kombinacijo enake vrednosti, se pot enakovredno razdeli med njih. Pri vrednotenju poker kombinacij za dodelitev pota nima prednosti nobena barva kart.

Brezplačno se nauči igrati Five Card Draw poker

Če nisi seznanjen z igro Five Card Draw poker, ti svetujemo, da jo najprej preizkusiš in se seznaniš z načinom igranja. Na bet365 lahko vedno igraš pri brezplačnih poker mizah in izpiliš svoje spretnosti, preden začneš igrati poker za pravi denar.

Če bi želel igrati tudi katero od drugih draw različic, ti predlagamo, da si pogledaš igro Triple Draw 2-7 Lowball ali Single Draw 2-7 Lowball, ki sta prav tako zelo priljubljeni poker igri. To so zanimive različice izjemno priljubljene igre Texas Hold’em