Video Poker

Pri video pokru veljajo nekoliko spremenjena pravila, kot pri “pravem”, prav zato smo ga vključili v posebno kategorijo. Video poker vam namreč ne omogoča “blefiranja”, se pravi – ni možno prepričati nasprotnika, da imate dobre karte, če jih v resnici nimate. Vseeno pa so možni veliki dobitki. Obstaja tudi več vrst video pokra. Jack or better, Jokers wild…in tako naprej.

Poglejmo si osnovo – Jacks or better. Pri tej igri se nam razdeli 5 kart. Za dobitek potrebujemo vsaj en par – par fantov. (jacks). Vse ostale dobitne kombinacije so popolnoma iste kot pri klasičnem pokru. Dva para, 4 asi, Royal Flush, vse te kombinacije veljajo tudi pri video pokru.

Igra je sila enostavna. Poglejmo si primer:

Najprej se odločimo, za kakšno vrednost žetona bomo igrali. V našem primeru smo stavili 1€. V pomoč sta nam gumba “BET ONE”, kar pomeni, da igramo za en žeton in pa “BET MAX”, kar pomeni, da računalnik vloži toliko naših žetonov, kolikor je na določenem avtomatu največ dovoljeno.

Pritisnemo “DRAW”, s katerim razdelimo karte. Kot vidimo, smo dobili dva kralja, kar pomeni par. Že smo zadeli, a vseeno se lahko odločimo, če bomo še kakšno od preostalih treh kart zamenjali. Računalnik nam pomaga in označi karte, za katere meni, da jih naj obdržimo. Če sami menimo, da se splača obdržati še kakšno karto, z miško kliknemo na karto.

Mi bomo obdržali samo dva kralja. Kliknimo na DRAW in poglejmo…

Kot vidimo, nismo dobili nobene druge karte, ki bi dodatno spremenila izzid. Ostanemo pri dveh parih in se veselimo 1€, ki smo ga pravkar zadeli.

Sila enostavno. Nekateri video pokri ponujajo še Double funkcijo, kar pomeni, da lahko dobitek še podvojimo. V ta namen moramo uganiti barvo karte, ki bo naslednja. Rdeča, ali črna. Če smo zadeli, lahko dobitek potrojimo in tako naprej…

Nekateri so v teh igrah sila uspešni in lahko s pravimi kartami osvojijo tudi do 4000€, kot je razvidno iz slike.

Kje lahko igrate? IZBERITE SVOJ CASINO