Matched Stave (matched betting)

Matched Betting je oblika stav podobna arbitraži (surebet), ki se uporablja za uveljavljanje bonus ponudb z zelo majhnim tveganjem. V želji, da bi privabili čim več igralcev, stavnice ponujajo bonuse, cashback in freebet ponudbe vsem novim igralcem. Včasih bodo vaše prvotno vplačilo podvojili, včasih vam ponudili nekaj odstotkov vašega vplačila, ali določen znesek, ki ga lahko uporabite kot „stavo zastonj“. Bonusa in vseh nagrad dobrodošlice si ne morete izplačati takoj. Najprej je potrebno izpolniti pogoje za bonus, ki so pri vsaki stavnici različni. Tako lahko zahtevajo, da pred prvim izplačilom 3 x stavite v višini svojega pologa in bonusa pri kvoti vsaj 2.0. Se pravi, če ste vplačali 100€, prejeli 100€ bonusa (200€), morate skupaj staviti teh 200€ 3x pri kvoti 2.0. Seveda vam to ni potrebno storiti naenkrat, lahko stavite tudi samo 1€ ali kaj podobnega, vendar izplačilo ne bo možno dokler pogojev ne izpolnite. Potrebno bo torej staviti vsega skupaj 600€, preden vam bodo celoten bonus tudi izplačali.

Ker takšni pogoji prinašajo tudi določeno tveganje, so spretni igralci ugotovili, da si lahko bonus na takšen ali drugačen način izplačate brez rizika in hkrati izpolnili pogoje stavnice. Matched betting pa v igro vključi še stavne borze. Kot je razvidno iz našega članka o stavnih borzah (klik), lahko stavite tudi „proti“ rezultatu. Tako lahko npr. stavite „Manchester Utd danes ne bo zmagal“. To je v principu podobno, kot bi na klasični stavnici sklenili stavo na neodločen rezultat in zmago nasprotnika, vendar pri precej višjih kvotah. Važno je torej samo, da Man.Utd ne bi zmagal, vse ostalo je s to odločitvijo pokrito. Stavne borze vas tudi nikoli ne bodo izločile iz svojih vrst, če boste uspešen igralec in redno zahtevali večja nakazila, kot pa stavnice. Te (večina) so se odločile, če ste konstantno v plusu, da vam znižajo limite za vplačilo, ali vas v celoti izključijo iz nadaljnega sodelovanja. Borze tega ne prakticirajo, saj nikoli denarja ne izplačajo iz svojega lastnega žepa, ampak vam ga plačajo igralci, ki so stavili proti vam in stavo izgubili. Zato je priporočljivo, da se z višjimi zneski igramo na stavnih borzah in svoj denar varno hranimo pri njih.
Nazaj k naši osnovi, kako bomo sedaj izpolnili pogoje in obdržali svoj bonus?
Enostavno. Na stavnici, kjer smo ga prejeli, bomo stavili na ekipo, ki izpolnjuje dane zahteve (ponavadi kvota 2.0), na stavni borzi pa bomo stavili proti njim. Eno izmed stav bomo zagotovo izgubili, katero, pa sploh ni pomembno. Ali bomo dobitek sedaj prejeli na stavnici, ali stavni borzi, denar bo naš. Če si želite na takšen način samo okrepčati svoje finančno stanje, da bi lahko kasneje pričeli igrati na stavni borzi, potem bi bilo idealno, če bi stavo na stavnici izgubili, na borzi pa dobili, saj vam tako ne bo treba kasneje prenašati denarja sem ter tja. Zaradi različno zastavljenih kvot, boste lahko svoj bonus morda obdržali v celoti, ali izgubili nekaj procentov. Vseeno boste na koncu končali z denarjem v žepu. Tudi če bi po izpolnjenih pogojih izgubili npr. 10% od 100€ bonusa, bi to pomenilo 90€ zastonj. Te boste našli na računu svoje stavne borze.
Kako pa sedaj poiščemo tekmo, ki bi jo želeli staviti? Preprosto, uporabimo kalkulator. Ta vsakodnevno prinaša aktualne tekme. Vse, kar sedaj moramo storiti je, da izberemo stavnico, kjer smo prejeli bonus, ali kakšno drugo ponudbo (v našem primeru Bet365), kliknemo na „search“ in izpišejo se vse tekme, ki pridejo v poštev. Najvišje bo prikazana tekma, ki nam bo vzela najmanj od našega bonusa.
Na vrhu je nogometna tekma Hercules – Osasuna. Rating 99,62% pomeni, da bomo na tej stavi lahko izgubili samo 0,38% celotnega zneska, ki ga stavimo. Če je rating 100% pomeni, da ne izgubimo ničesar (razen morebitne Betfair provizije 5%), včasih je pa ta rating celo nad 100%. Če bomo stavo dobili na stavni borzi ne pozabite, da bodo vzeli svojih 5% provizije od dobitka. No, vseeno se splača. Kvota 2.63 je definitivno dovolj za izpolnitev bonusa. Klik na eno izmed ekip vam prikaže na koga je potrebno staviti in kakšne so trenutne kvote.
Kot vidite, kalkulator predlaga stavo na Hercules, se pravi domače moštvo. Kvota na stavnici je trenutno 2.63, na borzi pa 2.64, izguba bo torej minimalna, kljub morebitni proviziji borze. In to je dejansko tudi vse. Glede na pogoje, je sedaj potrebno morda najti tri takšne stave in že lahko zahtevamo izplačilo. Ali na stavnici, ali pa bo denar na borznem računu. V vsakem primeru smo zaslužili.

Kaj je torej potrebno za takšen način placiranja stav? Kalkulator ne ponuja opcije izbire čisto vseh stavnic, vendar samo najbolj komercialne. To ne pomeni, da bonusa ne boste mogli izkoristiti kje drugje. Le potrebno si bo morda natisniti izbiro iz našega kalkulatorja in nato ročno poiskati najbolj primerno kvoto na dani stavnici. Vseeno se bo splačalo.

Preglejte si izbiro naših priporočljivih stavnic (klik). Sicer boste opazili, da ne ponujamo vseh navedenih stavnic, ki jih vsebuje tale kalkulator, a razlog je v tem, da smo vključili le tiste, ki bi naj spadale med top10% vseh svetovnih stavnic. Mnogokrat namreč v raznovrstnih kalkulatorjih najdemo stavnice, ki so ocenjene izredno slabo in je morda nevarnost, da vam dobitka iz bonusa ne bodo izplačali, če boste izpolnili vse bonus pogoje pri njih. To je pa izredno pomembno. Prav tako si preberite, če ste kot državljan določene države upravičeni do bonusa in kakšni so pogoji. Registrirajte se na stavnici, položite denar, nato poskrbite, da boste imeli dovolj denarja tudi na stavni borzi in že lahko pričnete z izpolnjevanjem pogojev.

Torej, naučite se osnove stavne borze (ni vam potrebno vedeti vseh malenkosti, le osnove), nato odprete stavni račun (račune), se razveselite bonusa, ki ga več ne boste izgubili v celoti in po izpolnjenih pogojih zahtevajte izplačilo, ali pa se bo avtomatsko prenesel na borzni račun, odvisno kje ste stave zadeli. Za izbiro primernih tekem uporabite spodaj objavljeni kalkulator. Veselite se denarja, ki ste ga z resnično malo truda, prejeli zastonj.
Stavnice takšnih izletov, ki niso v njihovo korist, ne marajo, zato bodite čim manj očitni. Morda se raje lotite z manjšimi zneski in izplačila morda ne zahtevate takoj po izpolnitvi pogojev. Sklenite še kakšno stavo, dve, z majhnim zneskom in nato počasi dvigujte denar. Tako smo počeli tudi mi. Za izpolnitev pogojev smo namesto treh stav uporabili kar 6 ali 8 stav z manjšimi zneski in ko je že bil izpolnjen, smo sklenili še kakšno po vrhu. Nato pa izplačilo polovičnega zneska, še kakšna stava s preostalim denarjem in nato izplačilo celote. Tako ni bilo nikoli težav. Morda jih ne bo tudi ob bolj očitnem izpolnjevanju pogojev, a odločitev je vaša.