Kako prenakažemo denar?


Osnov stav smo se dotaknili že v uvodni besedi, v tej sekciji jih bomo pa vzeli pod drobnogled. A zacnimo lepo po vrsti. Prva stvar, ki jo moramo urediti, preden placiramo našo prvo stavo, je financna plat. Kako varno prenakazati denar in kako ga varno prejeti? Koliko sploh potrebujemo za zacetek? Kako se obranimo pred spletnimi pirati, ki bi radi vdrli v naš racun in nas oropali? Najprej si sami pri sebi dolocimo limit, dnevni, tedenski, ali mesecni, ki smo ga pripravljeni uporabiti za športne stave. Ta znesek ne more biti manjši od 10€, saj je to ponavadi minimum, ki ga lahko vplacamo na stavnico. Seveda ne bo treba vsega porabiti na eni sami stavi. Znesek naj bo takšen, ki ga ne boste pogrešali, ali bi ga tako ali tako uporabili za druge igre na sreco.

Popolnoma vsi pobiralci stav podpirajo vse glavne kreditne kartice. Ce se vam uporaba le-te zdi prenevarna, lahko uporabite tudi klasicno bancno nakazilo. Tega vam odsvetujemo, saj je tak postopek dolgotrajen, traja tudi do 10 dni in še pot do vaše banke vam ne bo prihranjena. Mi smo se odlocili za spletno denarnico – to pomeni, da smo s kreditno kartico Visa Electron (ki jo lahko prejmete na A-Banki), vplacali dolocen znesek v spletno denarnico. Tam nas denar pocaka in od tam ga lahko kdajkoli prenakažemo, ali nazaj na svoj racun, na kartico, ali ponudniku spletnih stav. Cisto enostavno – spletna denarnica je najvarnejši nacin nakazovanja denarja, saj kreditno kartico uporabite le enkrat, ko vpišete podatke v Neteller.

Ce ne želite uporabiti niti kreditne kartice, niti bancnega nakazila, lahko uporabite predplacniški nacin (podobno kot Mobi kartice). Te se imenujejo PAYSAFE CARD. V Sloveniji jih lahko kupite v razlicnih trgovinah, ali celo po povzetju. Vec informacij najdete tukaj. Preden kupite kartico, preverite, ce vaš priljubljen pobiralec stav, ali kazino, sprejema takšne kartice. (90% vseh ima to podporo).

Še najbolje je, da si odprete popolnoma nov racun, ki ga boste uporabljali za internetne transakcije. Na njem imejte le toliko, kot boste prenakazali, nikoli pa na njem ne pušcajte vecje vsote denarja, ki bi ga kakšen spreten “hacker” utegnil odtujiti. Morda se sliši smešno, a denar je zadnje case bolj varen v domaci nogavici, kot na spletnem bancništvu!

Uporabljamo preizkušen sistem, ki ga svetujemo tudi vam:

Neteller je rešitev za vse spletne stavnice. Podpirajo ga namrec popolnoma vse, denar pa je v nekaj sekundah varno prenešen iz našega Neteller racuna – k ponudniku stav. Ob tem ne placamo nobene provizije. Ob vplacilu na Neteller racun, upoštevajte, da bo potrebno placati 1% zneska, kot provizijo, kar pa ni strašno. 1% od npr 100€ je samo 1€. To je za varnost, ki jo ponujajo, izredno sprejemljiva cena.

Edina pomanjkljivost je, da žal ne podpirajo slovenskega jezika. Lahko pa uporabite anglešcino, ali nemšcino. Razen tega, ta spletna denarnica deluje cudovito in jo priporocamo vsakomur, ki ne zaupa uporabi kreditnih kartic na spletu.

Da je uporaba zares enostavna, vam bomo pokazali v tem primeru:

Ob kliku na Neteller logo (zgoraj), ali tekstovni link, se vam v novem oknu odpre prva stran. Na sredini lahko kliknete “Take a tour”, ki vam bolj podrobno obrazloži funkcije Netellera, spodaj pa “Join for FREE” in to je tipka, ki jo morate klikniti tudi vi.

Na naslednji strani boste vpisali vse svoje podatke in prepisali številko, ki se izriše v kvadratu. S tem se Neteller zavaruje, da ste resnicna oseba in ne robot, ki ima v mislih kakšne prevare.

Vpišite svoj pravi e-mail naslov, ki ga redno uporabljate, saj vam bodo poslali potrditev prijave, ki jo morate potrditi tudi vi.

Za tem, bodo iz vaše kreditne kartice odtegnili manjši znesek, med 1€ in 2€. To je potrebno zaradi varnosti, da preverijo, ce je ta kartica res vaša in imate vpogled v racun. Denarja seveda ne obdržijo, temvec ga položijo na vaš – v tem trenutku že odprti racun.

Da bi preverili, kakšen znesek so vam odtegnili, priporocamo uporabo spletnega bancništva. Tako vam ne bo treba hoditi na banko po izpisek in boste lahko v nekaj minutah udobno – od doma, preverili koliko so vam odtegnili.

Znesek si zapišite, pojdite spet nazaj na Neteller stran, ga vpišite v manjkajoce polje, dopolnite še nekaj drugih informacij kot npr. banka, mednarodna koda banke (najdete na spletni strani vaše banke) in s tem ste registracijo zakljucili.

Postopek je sila enostaven in hiter. V petih minutah boste lahko prenakazali denar iz kreditne kartice v to spletno denarnico, seveda ga pa lahko kadarkoli tudi dvignete in prenakažete nazaj.

Najenostavnejša, varna in najhitrejša rešitev.

Mnogi nas sprašujejo, zakaj ne svetujemo uporabe Paypal-a, ki je najbolj razširjen placilni sistem. Preprosto – redko kateri ponudniki stav podpirajo ta sistem, Neteller pa je podprt iz strani 99% vseh podjetij. Sicer se tudi podpora Paypala zvišuje s strani stavnic, ampak zaenkrat je Neteller v prednosti.

Takole, naš prvi spletni racun je odprt, naložili smo npr. 50 €, sedaj pa je cas, da se posvetimo še stavnicam.

>> KJE IN KAKO ODPREMO STAVNI RACUN >>

Bonus 100% do 25€