Analiza Tenisa

Tenis je znan po tem, da je zelo predvidljiv šport in prav zaradi tega je tudi najbolj dobickonosen. S tem se tudi sam strinjamo in v nadaljevanju Vam bomo predstavil nekaj prednosti, ki jih ponujajo stave na tenis.

Nizka provizija stavnic

Tenis, za razliko od nogometa, ima samo dva možna izida. Tako stavnice ne morejo vzeti velikega procenta, saj bi bile kvote nezanimive za igralce. Ker sta možna izida samo dva, pa imamo tudi sami toliko vecje možnosti za zmago.

Tekme so vsak dan

V modernem tenisu, morajo tenisaci igrati skoraj vsak teden in tako nabirati tocke, ki jih potrebujejo, da lahko ohranjajo svoj položaj na lestvici. Posledicno je na sporedu veliko turnirjev in tekem na katere lahko stavite.

Lažje dolocimo igralcev stil

Da bi sledili stilu ekipe pri nogometu je potrebno spremljati tekme, postavitev, trenerja, prakticno vse, kar lahko vpliva na stil igranja ekipe. Pri tenisu je drugace – stil igralca se oblikuje na zacetku njegove kariere in se ponavadi ne spremeni vec. To je zeradi preprostega dejstva, da se tudi faktorji, ki dolocajo stil igralca (višina, teža, levicar ali desnicar) ne spreminjajo mnogo.

Veliko število stavnic

Za razliko od rokometa in hokeja recimo, najdemo tenis na vseh stavnicah in zato so kvote toliko boljše. Nekatere stavnice ponujajo kvote za prakticno vsak, še tako majhen tenis dogodek.

ANALIZA TEKME

Igralna površina

Menimo, da je tenis edini šport, na katerega ima igralna površina velik vpliv. Igralec, ki recimo na travi pomete s konkurenco, je recimo na pesku le povprecen.

Obstajajo naslednje površine:
– Trava
– Pesek
– Trda in mehka umetna podlaga

Trava je najhitrejša podlaga, nato sledi trda, mehka in pesek, ki je najpocasnejša podlaga. Hitrejša podlaga bolj leži tistim igralcem, ki imajo stil »serviraj in pojdi na mrežo« Takšni igralci imajo atletsko postavo, so visoki in imajo mocan servis. Ne marajo tekanja sem in tja, ter se hitro utrudijo, zato radi koncajo hitro. Pesek pa karakterizirajo dolgi dvoboji in izmenjave udarcev na osnovni crti. Tukaj izstopajo predvsem igralci iz Španije in Argentine. Na ta nacin lahko s poznavanjem stila igralca in igralne površine kar dobro predvidimo rezultat tekme.

Trenutna forma igralca

Prejšnji dosežki igralca, so pravljice, ki jih lahko govorimo našim otrokom, medtem ko nas v resnici zanima rezultat za dva ali tri tedne nazaj. V poštev moramo vzeti ne samo rezultate, temvec tudi kdo so bili njegovi nasprotniki in moc turnirjev na katerih je igral. Pozorni bodite tudi ce za igralca ni statistike za zadnje tedne (igralec je lahko bil poškodovan), takšne tekme je pametno izpustiti.

Primerjava igralcev (Head to head)

Menimo, da ni najbolj pomembna, vendar obstajajo tudi neugodni nasprotniki, kar je treba vzeti v obzir.

Motivacija in trud

Pogosto se pojavijo tekme, kjer igralec nima nikakršne želje po zmagi in nanjo ne cilja. To se lahko zgodi zaradi naslednjih razlogov:
– Pravkar je zakljucil mocen in uspešen turnir, kjer je dosegel veliko tock ali je utrujen
– Pripravlja se na mocen turnir, ki prihaja in zato hrani svoje moci
– Igralec je dobil status »Lucky looser« v finalnem krogu kvalifikacij in bo igral na turnirju ne glede na izid zadnjega kroga.

Pomni: Tenis je zelo dobickonosen šport, saj je dokaj predvidljiv. Stavite lahko na veliko število tekem. Karakteristike igralcev, se z leti ne spreminjajo dosti. Pri tenisu igra veliko vlogo igralna površina. Preucite dogodke in nato izberite svojega favorita.