Analiza Košarke

Košarka je eden tistih športov, ki je zelo dinamicen in pri katerem se rezultat hitro spreminja. Športne stave na košarko so zelo priljubljene med bolj vešcimi igralci. Povedal Vam bom zakaj je tako:

– Veliko tekem na sezono
– Enostavno je primerjati in analizirati statistiko
– Lažje je analizirati dvoboje in položaje igralcev na igrišcu, saj je le 5 igralcev na igrišcu. Pri nogometu menjava dveh igralcev ni tako pomembna kot pri košarki.
– Pri košarki srecen zadetek ne vpliva toliko na razplet tekme kot recimo pri nogometu.

Strategije stav pri košarki

Pri nas smo mnenja, da sta flat sistem in procent banke najboljša za košarko.

Informacije

Dobro je ce poznate vsaj osnove košarke – pozicije in naloge igralcev. Za tiste, ki to poznate, so podatki o poškodbah, prestopih in taktiki ekip v veliko pomoc. Informacije dobimo pri medijih, uradnih spletnih straneh in z ogledom tekem.

Sodniki

Sodniki lahko veliko vplivajo na tekmo v Evropskih prvenstvih, medtem ko v NBA nimajo takega vpliva. Razlicni sodniki imajo razlicne stile sojenja, nekateri odobravajo grobo igro, drugi piskajo za vsako malenkost. V Evropi veliko sodnikov favorizira domaco ekipo, vendar je vse v karakterju osebe in zato to ni odlocilni faktor. Vseeno pa mislim, da je sodnike treba vzeti v poštev.

Spremembe v postavitvi

Vsekakor je potrebno usmeriti pozornost tudi na to, saj lahko razlicne postavitve vplivajo na taktiko ekipe za doloceno tekmo.

Motivacija

Motivacija vseh je ponavadi na višku in vsi bi radi tekmo zmagali. Vendar ni vedno tako. V NBA recimo nekatere ekipe, ko se pocutijo utrujene, enostavno prepustijo tekme v gosteh in so brez motivacije po zmagi. Pri prvenstvih in turnirjih, pa je potrebno pogledati tudi ali se je katera ekipa že uvrstila naprej, saj takrat igralci niso vec tako borbeni, prav tako je njihova motivacija po zmagi manjša.

Na katero prvenstvo staviti?

Izbira je vaša. Bolj kot poznate prvenstvo, bolj logicno je da nanj tudi stavite. Najbolj nepredvidljiva sta recimo francoska in ruska liga.

Prednost domacinov

Prednost domacinov je pomembna, vendar nic bolj kot pri nogometu. Obstajajo ekipe , ki zelo redko izgubijo na domacem parketu, kjer imajo odlicno podporo navijacev.

Stave v živo

V kolikor znate spremljati tekmo in imate možnost ogleda v živo, so stave v živo upravicene in dobickonosne. Tu je še ena zanimiva strategija pri košarkarskih stavah v živo. Stavnice redko delajo napake, še posebej v ZDA in ce vidimo da je ekipa, ki naj bi po napovedih zmagala za 10 tock trenutno izgublja za 10 tock ob polovici tekme, je smiselno staviti na to ekipo z hendikepom recimo +5 tock in pocakati, da se ekipa pobere, kar je v košarki zelo pogosto.

Pomnite: Košarka je zelo dinamicen, vendar predvidljiv šport. Spoznajte prvenstvo in ekipe, igralce, trenerje in sodnike. Favorit velikokrat zmaga. Ko preucite ponudbe lahko izberete svojo zmagovalno stavo.
I25€ FREE BET ob prvi registraciji in nakazilu! Prijavi se s klikom na logo.