Strategija v pokru


Ostanite hladnokrvni
Spletni Poker je pravi poker. Mize so kot igrišča, na katerih so odločilne prvine bistrost, spretnost in trezna glava. Naš vroči nasvet: Nikar ne hitite, sprostite se! Ko se pridružite igri, opazujte svoje soigralce. Preučite njihovo vedenje. Ko ste na vrsti, si vzemite čas!

V naši ponudbi ŠOLA POKRA lahko najdete vse informacije, ki jih potrebujete za igranje – od navodil do razlage pokrskih izrazov in opisov kombinacij kart. Upoštevajte navodila in opazujte poteze drugih igralcev.

Izberite svojo strategijo in jo uveljavite!
Več znanja pomeni večjo samozavest pri igranju. Kaj kmalu boste postali pravi profesionalec pri preučevanju potez drugih igralcev in že pred njimi boste znali predvideti, kakšno strategijo bodo ubrali! Preberite naše nasvete za poker in uživajte v zabavi, ki Vam jo nudi bwin.com Poker!

ZLATI NASVETI ZA Poker
Pravila vedenja pri pokru

LAHKO:

Sprašujete! Igralci pokra so običajno vljudni in prijazni, predvsem pa pripravljeni pomagati.
Premislite o možnostih dobitka.
Držite se znanja matematike in zmagali boste!
Zaupajte občutku. Če sumite, da boste zgubili, boste verjetno res!
Razmislite, preden ukrepate. Nekaj časa za razmislek imate – izkoristite ga.
Dobro si zapomnite tri osnovna načela – začetna vrednost kart, Vaš položaj v igri in možnost, da odstopite od igre.


NIKAR:

Ne igrajte pokra, ko ste vznemirjeni, utrujeni ali jezni! Poker zahteva bistro glavo.
Ne poskusite blefirati v prvem krogu. Verjetno boste na koncu ugotovili, da ste bili sami prelisičeni.
Nikar ne igrajte na silo. Naučite se odnehati pravočasno!


TRI OSNOVNA NAČELA ZA IGRO HOLD’EM


Naučite se pravilno presoditi vrednost začetne kombinacije
Vaše karte se od kart ostalih igralcev za mizo razlikujejo le po dveh tako imenovanih žepnih kartah (Hole Cards). Znanje, ki ga boste pokazali pri igranju s temi kartami, bo krojilo Vaš uspeh! S kombinacijo dveh asov (as-as) boste imeli veliko večje možnosti za dobitek kot na primer s kombinacijo sedmice (7) in trojke (3). Z dobrimi začetnimi kartami igrajte, s slabimi pa odnehajte.

Spoznajte prednosti, ki Vam jih lahko prinese položaj za mizo
Končni položaji Vam lahko prinesejo veliko prednost, saj morajo nasprotniki svoje karte odkriti še preden se Vi odločite za potezo. Ko se Vam takšna priložnost ponudi, jo izkoristite! Dobre začetne karte in začetni položaj so pogosto slabše izhodišče kot slabe karte in končni položaj.

Ne pozabite: tudi vi lahko ODSTOPITE!
Vseeno v katerem stavnem krogu: če v roki nimate uporabnih kart in ne morete špekulirati na katero drugo kombinacijo, pozabite na ponos in odstopite

Strategija v pokru

Nasveti in taktike v pokru

Pravijo, da se lahko hitro naučiš igrati poker, vendar ga je težko obvladati. Obvladati katerokoli poker igro je zabaven in zahteven cilj. V razdelku o strategiji v pokru boš našel številne vire, ki ti bodo pomagali postati zmagovalni igralec. Na tej strani so navedeni splošni nasveti in strategije kot tudi povezave do strategij in nasvetov za ostale poker igre.

Osnove trdne strategije v pokru vključujejo številne koncepte, ki jih moraš znati kombinirati, da bi postal konsistenten zmagovalec. Za učenje strategije v pokru so ključni naslednji koncepti:

  • Konzervativna igra
  • Agresivna igra
  • Naključna igra
  • Izkoriščanje nasprotnikovih napak

Pri tvojem igralskem razvoju imej te koncepte v mislih. Ti strateški koncepti so kot barve na paleti umetnika: osnovne barve so enake, vendar jih umetnik uporablja na edinstven in stilski način.

Obravnava nekaterih strategij v pokru

Odločitve za nove igralce pokra

Odloči se, ali želiš igrati poker na zmago ali za zabavo. Igranje na konsistentni zmagovalni stopnji zahteva tako čas kot trud. Z drugimi besedami, zahteva delo. Prav nič ni narobe z igranjem pokra za zabavo, vendar ni razloga za načrtovanje izgube, čeprav igraš le za zabavo. Kljub temu ti bo odločitev, kateri tip igralca želiš biti, še preden začneš igrati, olajšala tvoje odločitve in igralne seje.

Sprejmi dobro odločitev in rezultati bodo sledili

Tudi najboljši igralci pokra na svetu doživijo poraze. Ne pričakuj, da boš zmagal vsakič, ko igraš. Tvoj cilj mora biti, da vedno igraš po tvojih najboljših močeh. Če bo temu tako, bodo tvojemu napredku sledile dobre karte in tudi zmage.

Številni igralci naredijo napako, ko sodijo njihove igralne sposobnosti na podlagi rezultatov posamezne seje. Tvoj cilj mora vedno biti najboljša možna igra. Bliže boš temu, boljši bodo tvoji rezultati.

Matematika pokra

Poker je matematična igra in igra nepopolnih informacij. To se morda sliši zapleteno, vendar v resnici ni. Na čisto osnovni stopnji se zmagovalni poker začne z izbiro začetnih igralnih kart. Če vložiš v pot z najboljšimi kartami pogosteje kot tvoji nasprotniki, boš zmagal večkrat kot tvoji nasprotniki.

Po začetnih kartah

Izbira začetnih kart je ključnega pomena, vendar je le en del strateške sestavljanke v pokru. Ko boš obvladal nasvete o solidnih začetnih kartah in razumel, kako se te spreminjajo glede na tvojo pozicijo pri mizi, lahko začneš delati na tvojih potezah v preostalem delu igre. Profesionalni igralci se od amaterjev najbolj ločijo po tem, da običajno igrajo mnogo bolje v preostalem delu igre, potem ko so že sprejete odločitve o začetnih kartah.

To še posebej velja za odločitve, sprejete ob samem koncu igre. Med te spretnosti spadajo izračun pot odds, prepoznava stavnih vzorcev, blefiranja in uporaba pozicije. Leta vaje, ki so potrebna za obvladovanje srednjega in končnega dela igre, so vredna truda, saj imajo lahko že majhni napredki v spretnosti igralca ogromen vpliv na igralčeve življenjske zaslužke.

Izogibaj se tiltu

Še ena ključna spretnost, ki mora biti del strategije zmagovalnega igralca pokra, je izogibanje tiltu. Tvoji nasprotniki bodo uporabili tvoja čustva proti tebi, vendar le, če jim to dovoliš. Rezultati čustvene igre so slabe odločitve in izgubljen denar. Tilt in razburjenje lahko doletita vsakogar in včasih je edino zdravilo premor od igre. S tem ni nič narobe, igra bo tu tudi čez deset minut. Pravzaprav bo tu tudi še jutri