Športne stave – Povzetek


Športne stave so za marsikaterega resnega igralca dodaten vir zaslužka, saj z dobrim poznavanjem in preudarnim postavljanjem stav lahko dosežemo velike dobičke.

Sigurna stava
Vedeti je potrebno da kaj takega kot je sigurna stava ne obstaja, razen v primerih ko različne stavnice ponudijo različne kvote. Tukaj nastane problem, saj je potrebno na vsaki stavnici imeti odprt račun, kar je dolgoročno povezano z dodatnimi stroški, ki nastanejo s prenosom denarja na račune, saj postanejo stroški so večji od profita.

Informacije
a večjo možnost dobitka je potrebno zbrati čimvec informacij o stavnem paru. Dobre informacije lahko najdete v športnih časopisih, na internetu, pri prijateljih, in še na mnogokje!

Stavite na čimmanj parov
Stavite le na en par če je to le mogoče! Če stavite na čim manj parov imate mnogo več možnosti kot pa če stavite na več parov. Pri enem paru obstajajo le tri kombinacije, pri treh parih obstaja pa že 27 kombinacij (3x3x3)!!! Seveda je kvota pri treh parih večja, zato pa je verjetnost da izgubite večja, saj vi pokrijete le eno kombinacijo, stavnici pa jih ostane ostalih 26!!!

Ne stavite brezveze
Včasih je na sporedu le nekaj tekem, in niste dobili nobene pametne stave. Ne stavite samo zato ker morate. Pametneje je, da počakate in potem izbirate med več tekmami, ki jih ponujajo stavnice.

Prednost domačinov
Statistika prikazuje da imajo domačini prednost. Pri pogledu na 26 evropskih lig v zadnjih treh letih se je ugotovilo, da je 48% tekem zmagala domača ekipa, 28% tekem se je končalo z neodločenim izidom in 24% tekem se je končalo z zmago gostujoče ekipe.

Berite med vrsticami
Pogostokrat kdo reče „izgubili so le dve tekmi v sezoni“. To na prvi pogled izgleda kot odličen nasvet, toda če ima ta ekipa 5 zmag, 6 remijev in 2 poraza ta komentar več ni tako dober, saj to pomeni da ta ekipa ni zmagala na 62% tekem.

Lokalni derbi
Lokalni derbiji se pogosto končajo z neodločenim rezultatom. Pri tem je treba vedeti, da gre v tej tekmi tudi za prestiž, tako da je res vsak rezultat mogoč.

Pokalne tekme (doma in v gosteh)
Če večji klubi igrajo najprej v gosteh, potem se zadovoljijo že z remijem, ali pa tudi s majhnim porazom, saj vedo da bodo zmagali doma. Če ima ekipa veliko prednost po prvi tekmi lahko včasih drugo tekmo izgubi, ali pa igra neodločeno, če zmagajo v skupnem seštevku.

Včasih večje klube ne zanimajo pokalne tekme in tako igrajo z rezervnimi igralci

Nižjeligaši v pokalih presenetijo večkrat, kot slabše ekipe v ligi. Na tekmi proti klubu iz višje lige so igralci naspidirani. Želijo se izkazati pred managerji, ki so prišli. Velikokrat pa tudi večji klubi podcenjujejo slabše.

Nov trener
Če ima ekipa novega trenerja, potem igralci igrajo boljše vsaj tekmo ali dve.

Strategija profita
Ko pregledujete svoj dobiček ne glejte dobiček v denarju, ampak v procentih.

Najpogostejše napake začetnikov

POSKUŠAJO HITRO OBOGATETI
• STAVIJO BREZ FINANčNE IN STAVNE STRATEGIJE
• BOJIJO SE VISOKIH KVOT
• STAVI V SKLADU Z JAVNIM MNENJEM
• NE IŠčE DOBRIH KVOT
• NIMA POTRPEŽLJIVOSTI IN SE ZATO NE DRŽI STRATEGIJE
• RAD BI POSTAL STROKOVNJAK ZA VSE ŠPORTE
• PREVEč SKRBI ZA REZULTAT
• NIMAJO OSNOVNEGA ZNANJA MATEMATIKE