Športne stave nasveti

95% ljudi, ki igra športne stave, izgublja denar na dolgi rok, medtem ko imajo stavnice vsako leto vedno večje dobičke. Je res vse tako slabo in je bolje , da sploh ne začnemo staviti? Nikakor ne! Te besede, Vas lahko le razvedrijo in sedaj Vam bom povedal zakaj.

Velik del od teh 95%, ki igrajo športne stave, sploh ne stavijo preudarno in ne cilja na redni dobiček, ampak stavijo tekme ki so prikazane na TV, polagajo stave zaradi vznemirjenja ali samo zato, da se bahajo pred drugimi.

Drugi velik del teh 95% ki izgubljajo četudi ciljajo na redne dobičke, nimajo potrebnega znanja ali pa imajo le površne informacije o dogodkih vključenih v športne stave. So željni velikih dobičkov, impulzivni in zaupljivi. Taki so že vnaprej obsojeni na propad.

Vse to pomeni, da ni tako težko priti med tistih 5%, ki redno dobivajo. Vse kar moramo storiti je, da se športnih stav lotimo resno. Sprejeti je potrebno dejstvo, da lahko zasluženega denarja ni! Vložiti je potrebno veliko truda, preden nam športne stave začnejo prinašati dobiček.

S čim začeti? Odgovor na to vprašanje niso vrste stav, finančni management ali strategije prirejene za športne stave. Najprej se je potrebno pripraviti psihično. Spoznati je potrebno, da nas čaka veliko dela, preden bomo želi sadove, ki jih športne stave ponujajo.

Vedno moramo obdržati trezno glavo! Pogosto imajo tudi zelo uspešni igralci nedobitne stavne listke, vendar zaradi tega ne popravljajo svoje analize tekme ali finančne strategije. Dobro se zavedajo, da bo po nedobitnem listku slej ko prej sledil dobitni listek.

Rad bi tudi omenil nekaj v zvezi s psihologijo, ki zadeva športne stave. Veliko ljudi, potem ko položi svoje stave, začne skrbeti in obžaluje, da so stavili. Prvo je potrebno razumeti, da vse te skrbi, ne bodo spremenile ničesar – čeprav se v bistvu marsikaj spremeni: ne morete spati, postajate agresivni, razdražljivi in živčni. Na koncu Vam to ne pokvari le stavne kariere ampak tudi vaše privatno življenje.

Mislite na stavo samo preden jo položite, po tem je vsaka misel nanjo odveč! Ne pravim Vam, da ne smete analizirati pretekle stave, govorim Vam le o pretiranih skrbeh zaradi izida stave. Torej, če ste psihično pripravljeni, lahko nadaljujemo na naslednje poglavje.


Ne stavite na velike favorite.
To se nanaša na majhne kvote (od 1,05 do 1.35), kjer nas zlahka prepričajo, da bo zmagal favorit. Če hočemo sestaviti listek, s kvoto vsaj 2.0, moramo izbrati vsaj 4 stave, kjer nas večino časa ena tekma »zafkrne«.

Ne stavite v jezi.
En ali dva dni niste imeli sreče, zato se naslednji dan odločite, da boste popravljali napake. Stavite na tekme, ki jih običajno nebi, in še povečujete svoj vložek. Napaka! Potrpljenje je božja mast.

Stavite na čim manj parov.
Manj kot je parov, večja je možnost, da boste zadeli. Najboljše je, če stavite samo na en dogodek. Večina stavnic to že omogoča, izjema je slovenska stavnica.

Pozabite na kvote.
Klasična napaka igralca na srečo je, da ga zavede možnost (velikega) dobitka. Takrat, ko stavite, ne razmišljajte o denarju oziroma o mogočem dobitku, ki ga boste dobili. Važno je le, da ugotovite, kdo bo zmagal, remiziral ali izgubil.

Disciplina.
Nekajkrat zapored ste zadeli in že razmišljate o povečanju vložka. Nikar! Kmalu se lahko zgodi slaba serija in že ste brez denarja.

Stavnice.
Imejte odprtih več računov na različnih stavnicah in vedno primerjajte kje dobite najboljšo kvoto. Morda se sliši enako, če stavimo nekje na kvoto 1.86, nekje pa na 1.88, vendar dolgoročno gledano smo lahko izpustili kar nekaj denarja, ne da bi se sploh zavedali.

Čudne stave.
Ne igrajte stav, kot so: Liho/sodo število golov, strelec prvega gola, kdo bo imel prvi kot, kdo rumen karton. Pri takih stavah je faktor sreče prevelik, zato se jim izogibajte.

Dejstva.
Izogibajte se tekmam, ki nimajo pomena – pripravljalne tekme, prijateljske tekme…
Domačini imajo prednost domačega terena!
Ob zamenjavi trenerja, bo ekipa nekaj časa igrala zelo dobro.

Denar.
Stavite samo toliko, kot lahko izgubite! Ne izposojajte si denarja!

Bonus 100% do 122€