Pobiranje Bonusov

Marsikdo je že pomislil kako izkoristiti tisti denar, ki nam ga ponujajo stavnice v obliki bonusov in zastonj stav. Dejstvo je, da obstaja kar nekaj ljudi, ki se ukvarja samo s to dejavnostjo in veselo služijo lepe denarce. Imenujemo jih lovci na bonuse oziroma ‚Bonus Hunterji‘.

Stavnice se dobro zavedajo tega dejstva, zato tudi postavljajo pogoje pri bonusih, preden jih izplačajo. Vendar pa to ne pomaga proti veščim lovcem na bonuse, saj vedno obstaja možnost, da se vsi pogoji izpolnejo in del bonusa ostane lovcem. Pobiranje bonusov poteka dokaj počasi ampak efektivno. Najbolj pogost razlog za počasnost je iskanje dobrih kvot, ki so zelo pomembne pri pokrivanju. Manjša kot je razlika v kvotah, večji del bonusa nam ostane!

Vsem lovcem na bonuse je znana tehnika pokrivanja bonusov in jaz Vam jo bom skušal predstaviti na čimbolj enostaven način. Za pokrivanje bonusov potrebujemo dve stavnici: prvo, ki nam ponuja bonus in drugo, ki je v bistvu izmenjava stav. Najbolj pogosto je to 22bet. Torej vzemimo naslednji primer:
Prva stavnica nam ponuja 20% deposit bonusa, katerega je potrebno 3x staviti. Taka stavnica je recimo Bet-at-home, ki jo bom uporabil za naš primer. Stavnica  Bet-at-home nam ponuja 20% deposit bonusa v maksimalni vrednosti 100€. Se pravi, da na deposit 500€ dobimo še 100€ bonusa. Torej imamo na računu 600€.

Ko primerjamo dogodke in kvote na obeh stavnicah dobimo recimo naslednji dogodek:
Chelsa vs. Bolton. Gledamo kvote za Chelso:

Bet-at-home Zmaga Chelse @ 1.21
22bet

Kot lahko vidimo je kvota na  Bet-at-home  zelo podobna Kvoti lay na Betfairju, kar je zelo pomembno. Naredimo dve stavi:

1. stava na  Bet-at-home :
Stavimo 600€ (depozit in bonus) na zmago Chelse na kvoto 1.21

2. stava na  22bet :
Stavimo 138€ (Liability) proti zmagi Chelse.

a) Chelsa zmaga. Imamo naslednji rezultat:
– na stavnici  Bet-at-home  smo stavo dobili in imamo 600 x 1.21 = 726€.
– na stavnici  22bet pa smo stavo izgubili torej imamo -138€.

Sedaj oboje seštejemo 726€ – 138€ = 588€ in vidimo, da nam ostane še 88€ bonusa. Narediti moramo še dve podobni stavi in bonus lahko dvignemo. Ostalo pa nam ga bo približno polovico to je 64€. Ni slabo za podarjen denar, kajne?

b) Chelsa izgubi ali igra neodločeno.
– na  Bet-at-home  izgubimo 500€ (depozit).
– na  22bet  pa imamo naslednje stanje dobimo 600€ (Baker stake), od tega pa nam vzamejo provizijo 5% to je 30€.

Skupno imamo torej 600€ – 30€ (provizija) – 500€ (izguba na  Bet-at-home ) = 70€ (Ostanek bonusa).

V obeh primerih nam nekaj bonusa, ki nam ga da  Bet-at-home ostane. In to dejstvo izkoriščajo lovci na bonuse.

Poglejmo še zakaj je pomembno, da stavimo na čimbolj izenačene kvote. Recimo da je na  22bet  lay kvota 1.22 – dobimo naslednjo sliko:

Tokrat na  22bet  stavimo samo 132€ (glej Liability) namesto 138€. Posledično nam ostane tudi več bonusa (94€, namesto 88€). Po treh stavah, pa nam bo namesto 64€ bonusa, ostalo 82€!

Vidite torej kako pomembno je da so kvote čimbolj izenačene. Manjša kot je razlika v kvotah, več bonusa nam bo ostalo!