Niz porazov – Kako se spopasti?

Vsak, ki se malo bolj resno ukvarja s športnimi stavami je že doživel niz porazov pri svojih stavljenih tekmah (jaz nisem nobena izjema). Tudi najboljši stavci se temu ne morejo izogniti. Niz porazov lahko daje občutek furstriranosti in človeka sili k nedisciplini, kar pa lahko poslabša celotno situacijo.

Sam sem že imel nekaj takih nizov. Določene serije so se končale hitro in pokritje izgube je bilo enostavno. Bila pa je ena takšna, kjer sem izgubil cel začetni vložek. Ampak na napakah se človek veliko nauči.

Ne obstajajo posebna pravila kako se lotiti stavnega niza porazov. Namreč za določene stavce bo nekaj delovalo za druge spet ne. V nadaljevanju bom predstavil par stvari, ki lahko pomagajo stavcu se soočati s slabo serijo.
Niz porazov se lahko nadaljuje.

Niz porazov se lahko nadaljuje.
Če hočete ali ne, niz porazov se bo zgodil

Če ste se odločili investirati v športne stave se morate pripraviti na niz porazov. Kajti le – ti se bodo zgodili. Če mislite, da se vam to ne more zgoditi, potem boste skoraj zagotovo v nekem trenutku v »šoku«. Verjemite, veliko bolje boste odreagirali na niz porazov, če boste na njih pripravljeni. Ne norčujte se iz sebe!
Definirajte niz porazov

Za pripravo si je zelo pomembno odgovoriti na vprašanje »Kaj niz porazov je«? Na primer, če stavite na dogodke z velikimi kvotami in zadenete vsako 6. stavo, vam takšna serija morda ne prinaša izgube in ne morete govoriti o slabi seriji. Obratno je lahko z nižjimi kvotami. Pri teh že lahko po 3 izgubljenih dogodkih rečete, da ste v nizu slabih stav.
Poiščite težavo

Ponavadi je poiskati »zajca, kjerkoli že tiči« najtežje. Težava, ki povzroči niz porazov je vedno v detajlih. Iskanje težave pa zahteva veliko časa, kar se izkaže kot dobra naložba za naprej.
Ostanite disciplinirani in preučite svoje možnosti

Najbolj pomembna stvar, ko se soočate z nizom porazov je disciplina. Ob slabi seriji lahko hitro padete pod vpliv različnih čustev. Kar pa lahko občutno podaljša niz porazov. Če ne zmorete najti težave v sistemu je 1. pravilo, da ostanete mirni in disciplinirani. Potem imate več možnosti za ukrepanje:

nadaljujete z enako strategijo kot do sedaj in upate, da se bo trend obrnil (samo v primeru, ko zagotovo veste, da delate prav – trenutno imate pač smolo),

poizkušate staviti na druge vrste športnih dogodkov ali spremenite strategijo stavljenja,

enostavno, vzemite si odmor (včasih ravno odmor človeka podkrepi z novimi idejami, ki pomagajo pri uspehu),

prenehajte s stavami, športne stave niso za vsakogar.

Bonus 100% do 122€