Hi / Lo Strategija

Hi / Lo je zelo zanimiva igra, pri kateri gre za sila enostavna pravila. Treba je uganiti naslednjo karto – bo višja, ali nižja od predhodnje. Mi se bomo z našo strategijo osredotočili na Betfair igro Hi / Lo, saj nam ponuja več možnosti od preostalih ponudnikov. Igra se lestvica v barvi Pika, od najmanjše do največje karte – se pravi, od 2 – do asa. Računalnik bo obrnil prvo karto in nato sam presodil, ali bo naslednja višja, ali nižja, glede na to, koliko kart je na voljo na kateri strani. Če najprej obrne npr. 5, bo presodil, da bo naslednja višja. Lestvica namreč obsega 12 kart in le tri so nižje od 5, ostale so vse višje. Seveda se lahko pripeti, da se bo naslednja karta obrnila nižja in to je dobra priložnost za nas. Priporočamo vam, da se pred igranjem naučite trgovati na Betfairu, saj boste lahko stavili za, ali proti računalnikovi odločitvi. Če boste svoje vložke primerno preračunali, ste lahko v vsakem primeru zmagovalec.

Igro lahko igrate s standardno hitrostjo, ali v turbo verziji, ki je cca.25% hitrejša od klasične. Kot je na ekranu vidno, je bila prva karta petica. Računalnik je napovedal, da bo naslednja višja in res. Pokazala se je dama in računalnik je napovedal pravilno. Če ste stavili ZA – ste to stavo dobili. Sedaj je napovedal, da bo naslednja karta nižja, saj sta le 2 karti višji od dame, nižjih pa je kar 9! Za vse napovedi obstaja možnost BACK in LAY, kot je na voljo tudi pri športnih stavah, kar pomeni, da lahko tudi trgujete s posameznimi kartami. Če boste prišli v situacijo, ko je Back kvota višja od Lay, ste zmagali v vsakem primeru. Morda zveni zahtevno, zato si najprej preberite osnove Betfaira.

Takole izgleda tabela pod delilčevimi kartami. Kot vidimo, je na levi zapisano katero karto bo delilec pravilno napovedal. Za te odločitve lahko stavimo ZA (back), ali PROTI (lay). V našem primeru je za damo prišla na vrsto dvojka. Nižje karte od te ni, zato je tretja roka avtomatsko zmagovalna, saj bo računalnik napovedal višjo in druge možnosti tako ali tako ni. Vendar, ne vemo kakšna bo naslednja. Karta 4 je torej pod vprašajem. Glede na nizko Lay kvoto, se vsekakor splača staviti PROTI (lay). Če imamo srečo in bo naslednja karta nekaj srednjega (kakšna 7 ali 8), potem bo kvota za CARD 4 OR FURTHER zrastla in če boste zneske brž vpisali v kalkulator, si lahko preračunate, koliko morate staviti na BACK, da boste imeli v vsakem primeru dobiček.

In to nas hkrati tudi pripelje do naše strategije. Odločimo se, da bomo od samega začetka naprej, stavili PROTI računalniški napovedi. Ta je v večini primerov lahko napačna. Priporočamo da stavite samo takrat, ko je kvota PROTI računalniku nižja od 2.0, le tako boste lahko naredili dobiček. V le redkih primerih bo računalniku uspelo napovedati vseh 11 kart pravilno. Glede na naše izkušnje, se to zgodi največ cca. 5 krat dnevno. Vseeno nam ta dogodek lahko krepko posuši finančno stanje, zato se moramo obvarovati. Priporočamo, da pred prvo karto najprej stavite ZA (back) 11. karto. Začetna kvota je vedno okoli 19 , se pravi pri 4€ vložka, jih pomnožimo x 14 in si lahko preračunamo naš dobitek! Čedna vsota. Vendar nam to naj služi le kot izhod v sili, vkolikor bo računalniku res uspelo uganiti vseh 11 kart. Mi pa pričnimo takole.

Prva karta se obrne, še pred tem pa že lahko napovemo, ali bo računalnik pravilno napovedal naslednjo, ali ne. Mi se kar takoj odločimo – NE. Kvota je nizka, cca. 1.30 in to pomeni, da stavimo na to odločitev vsaj 5€. Izgubimo lahko le 1,5€, dobimo pa 5€, kar je 1€ čistega zaslužka! Betfair vam bo tudi vedno izpisal ta “liability”, vi pa vzemite listič in si to pribeležite. Še bolje, če ob tem uporabljate kalkulator in sproti seštevate svoje “liability”. Kaj se zgodi v primeru, če bo prva karta npr. 2 ??? Prva roka avtomatsko zmaga, mi smo torej izgubili in gremo naprej. Sedaj stavimo proti drugi karti in vložimo 6€. Naš liability bo – odvisno od kvote, znašal npr. 3€. Če je računalnik spet imel prav, nadaljujemo s stavo PROTI naslednji karti. In tako naprej… Pomembno je le, da si sproti seštevamo našo odgovornost (liability), da bomo lahko vedno pokrili izgubo in ostali z dobičkom. Če je npr. zadel že 5 kart zaporedoma, in je naš seštevek Liability cca. 12€, stavimo na naslednjo roko 17€ ali več. Odločitev je vaša. Upoštevajte, da ste že pred prvo karto, stavili 4€ na 11.karto, tako da to prištejte k svoji odgovornosti! Prej ali slej bo računalnik izgubil in takrat dobite svoje nazaj in zaslužite. Koliko ? Odvisno, koliko prostora ste si puščali med odgovornostjo in zaslužkom. Morda zveni zahtevno, a sploh ni. Nam je uspelo v eni sami uri narediti tudi 100€. V tem času je tudi enkrat bilo vseh 11 kart pravilnih, a nas ni prizadelo, saj smo pred pričetkom pokrili 11.karto, liability pa je bil skozi celotno igro tako nizek, da smo celo naredili 8€ čistega profita. Morda je dobro, da igro najprej spremljate, si preračunajte, kakšen bi bil vaš “liability”, ne da bi zares igrali. Seveda ni nujno, da čakate do 11. karte. Mnogokrat računalnik odpove že pri drugi. Odločite se, kako daleč boste šli, morda samo do šeste, ali sedme, zato pred prvo karto stavite ZA to roko. Se pravi BACK 6, ali 7, ali kaj podobnega… Glejte le, da vaš liability ne preseže potencialnega dobička.

Druga opcija, ki se nam ponuja je – SIDEBET MARKET. To pomeni – stranske stave na isto partijo. Pri tej smo imeli srečo in v dobrih 10ih minutah obrali Betfair za nekaj več kot 200€. Morda celo bolj profitabilno, kot klasične stave na posamezne karte. Tukaj imamo sledeče opcije:

2 CARD RUN pomeni, ali bo računalnik obrnil dve zaporedni karti, se pravi npr. 8 in nato 7 ali 9. V katerokoli smer – višje, ali nižje. 3 CARD RUN pomeni nato tri zaporedne karte npr.8 in nato 7, 6, ali 9, 10. 4 CARD RUN so 4 zaporedne, NO ACE – pomeni, da ne bo asa dokler računalnik pravilno napoveduje naslednjo karto, NO PICTURE CARD pa pomeni, da ne bo karte s sliko (fant, dama, kralj, as) med pravilno napovedanimi kartami. Skratka – nobene od teh kart ne sme biti obrnjene na igralni mizi. Po naših izkušnjah, je skoraj vsako drugo partijo padel 2 CARD RUN, kar pomeni, da bi lahko stavili po Martingale sistemu ZA (back) 2 CARD RUN. Če pričnemo s 4€ in slučajno ni te lestvice, nato vložimo 8€ in tako naprej, vedno X 2, vse dokler te lestvice ni. Kot rečeno – velikokrat, skoraj vsako drugo partijo, se ta lestvica zgodi!

Nekoliko redkeje, a profitabilno, pade lestvica 3 CARD RUN. 4 CARD RUN se pripeti le redko, v našem primeru nikoli, zato pa ima gromozansko kvoto in če imate višek denarja na računu, se morda splača poskusiti. Nikakor pa ne stavite PROTI temu, saj bo ogromna Lay kvota ubila vaš igralni račun! Po naših izkušnjah se ob tej izbiri ne splača staviti na nič drugega kot na 2 in 3 CARD RUN. Mi smo celo stavili vedno na oboje. Če je bil 2 Card run (kar je bil v 80%), smo prejeli celoten vložek nazaj. Uspelo pa nam je, da smo v 10ih minutah naleteli 2x na 3 CARD RUN! Vedno smo stavili 4€ na 2 in 3, kar pomeni, da smo 2x dobili tudi 4€ po kvoti 33.5! Tako se je naš račun fino okrepčal.

Zanimiva igra pri kateri boste z malo matematike in nekaj sreče, lahko zaslužili nekaj žepnine. Odvisno od vaših vložkov. Vendar ne pozabite – pod kvotami so vpisani najvišji zneski, koliko je možno staviti na posamezno izbiro! Morda boste tudi samo trgovali. Včasih smo za začetku partije stavili BACK 2 CARD RUN pri 2.05 in že pri naslednji karti stavo prodali (lay), po kvoti cca. 1.50. Surebet!! Ob tem uporabljajte klasični Betfair kalkulator .
Veliko sreče – in ne pozabite – Hi / Lo je samo igra. Uporabljajte jo v ta namen in ne kot glavni vir dohodka!

Bonus 100% do 25€