Analiza nogometa za športne stave


Nogomet je igra, ki jo imajo radi milijoni po vsem svetu in zato nanj stavijo milijoni igralcev. In za razliko od tenisa in košarke, je nogomet bogat z različnimi vrstami stav.

Malo ljudi bo se strinjalo, da je težko analizirati nogomet. En gol ali dosojena enajstmetrovka lahko ogromno vplivajo na izid naše stave. Pri nogometu lahko ekipa dominira na igrišču in ima nešteto priložnosti, vendar lahko vseeno izgubi (kar je pri tenisu ali košarki skoraj nemogoče).

Torej, nogomet je težko analizirati, vendar težko pomeni, da je to mogoče. Tu je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri nogometnih stavah.

Stavite na največ 4 prvenstva

Veliko začetnikov stavi na vsa možna prvenstva. To je velika napaka in garancija do poraza. V življenju ima vsak eno ali dve službi. če bi imel še tretjo, bi kvaliteta dela padla in najbrž bi nas odpustili na vseh treh mestih. Tako je tudi pri nogometnih stavah. Lahko kvalitetno stavite na 3-4 prvenstva ali pa površno na 25 prvenstev.

V prvem primeru boste dobivali redne dobičke in si boste pridobili sloves strokovnjaka, ter boste lahko svoje mnenje delili z ostalimi.

V drugem primeru pa se boste znašli med tistimi, ki redno puščajo del svojih prihodkov stavnicam.

Analiza prvenstva
Ko si izberete prvenstvo, morate vedeti, kaj ste pravzaprav izbrali. Za to je potrebno da preučite prvenstvo za nekaj let nazaj in da dobite okvirno sliko.

Spoznati morati posebnosti prvenstva, stila igranja ekip, sposobnosti igralcev in trenerjev.

Potrebno je tudi spoznati, katere ekipe so med seboj prijateljske in katere sovražne, katere so mestni tekmeci in tako naprej.. Pomembni so tudi sponzorji, saj lahko bogat sponzor zelo vpliva na kvaliteto ekipe.

Šele ko dobro spoznamo kulturo prvenstva in njegove posebnosti, šele takrat lahko nadaljujemo z analiziranjem.

Analiza tekme

Ko enkrat spoznate prvenstvo, vam bo veliko lažje analizirati tekme.

Dobro je, da imate statistiko in novice neodvisnega vira. Poškodbe igralcev, kartoni, trenutna forma igralcev in ekipe, vse to moramo upoštevati pri analizi tekme.

Analiza ponudbe stavnicV primeru da analizirate angleško Premiership ligo ali nemško Bundesligo, imate veliko ponudbe pri vseh stavnicah, če pa želite recimo analizirati norveško ali recimo slovensko ligo, pa boste veliko informacij dobili pri norveških oziroma slovenskih stavnicah.

Statistična analizaPri tej vrsti analize, nas zanima predvsem naslednje:

Trenutna forma ekipe

Pregledamo proti komu in kako je ekipa igrala recimo zadnjih 5 tekem in določimo ali je ekipa stabilna v formi ali se njena forma dviga ali pada ter ali je v najboljši formi oziroma ali je njena forma slaba.Medsebojna primerjava (Head to head)
Primerjamo tekme, ki sta jih ekipe odigrale zadnji dve leti.

Trend

Analiza preteklih tekem lahko pokaže določen vzorec. če ima ekipa trenutni trend recimo 3 zaporedne zmage oziroma 4 neodločene izide, preverimo kako so se ti trendi končali v preteklosti. Pri statistikah nam lahko pomagajo različni programi kot je npr. BetAssistant