Nasveti

Ne stavite na velike favorite.
To se nanaša na majhne kvote (od 1,05 do 1.35), kjer nas zlahka prepričajo, da bo zmagal favorit. Če hočemo sestaviti listek, s kvoto vsaj 2.0, moramo izbrati vsaj 4 stave, kjer nas večino časa ena tekma »zafkrne«.

Ne stavite v jezi.
En ali dva dni niste imeli sreče, zato se naslednji dan odločite, da boste popravljali napake. Stavite na tekme, ki jih običajno nebi, in še povečujete svoj vložek. Napaka! Potrpljenje je božja mast.

Stavite na čim manj parov.
Manj kot je parov, večja je možnost, da boste zadeli. Najboljše je, če stavite samo na en dogodek. Večina stavnic to že omogoča, izjema je slovenska stavnica.

Pozabite na kvote.
Klasična napaka igralca na srečo je, da ga zavede možnost (velikega) dobitka. Takrat, ko stavite, ne razmišljajte o denarju oziroma o mogočem dobitku, ki ga boste dobili. Važno je le, da ugotovite, kdo bo zmagal, remiziral ali izgubil.

Disciplina.
Nekajkrat zapored ste zadeli in že razmišljate o povečanju vložka. Nikar! Kmalu se lahko zgodi slaba serija in že ste brez denarja.

Stavnice.
Imejte odprtih več računov na različnih stavnicah in vedno primerjajte kje dobite najboljšo kvoto. Morda se sliši enako, če stavimo nekje na kvoto 1.86, nekje pa na 1.88, vendar dolgoročno gledano smo lahko izpustili kar nekaj denarja, ne da bi se sploh zavedali.

Čudne stave.
Ne igrajte stav, kot so: Liho/sodo število golov, strelec prvega gola, kdo bo imel prvi kot, kdo rumen karton. Pri takih stavah je faktor sreče prevelik, zato se jim izogibajte.

Dejstva.
Izogibajte se tekmam, ki nimajo pomena – pripravljalne tekme, prijateljske tekme…
Domačini imajo prednost domačega terena!
Ob zamenjavi trenerja, bo ekipa nekaj časa igrala zelo dobro.

Denar.
Stavite samo toliko, kot lahko izgubite! Ne izposojajte si denarja!